Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu crede că alegerea ei în funcția de președinte i-a unit pe moldoveni

© Photo : Aparatul Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu la APCE
Maia Sandu la APCE - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
La APCE Maia Sandu a declarat că alegerea ei în funcția de președinte "i-au unit pe toți moldovenii, de toate etniile".

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Astăzi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită oficială la Strasbourg, unde a participat la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE și unde a ținut un discurs.

Maia Sandu s-a întâlnit la Strasbourg cu președintele APCE, Hendrik Daems - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit la Strasbourg cu președintele APCE, Hendrik Daems
În alocuțiunea ținută în plenara Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmat că alegerile prezidențiale din toamnă "au unit toți moldovenii, de toate etniile, în jurul unui demers major pentru un guvern responsabil, receptiv, care urmează interesul național, nu interesele personale".

"Acest obiectiv comun a creat un val fără precedent de unitate și hotărâre și anume acesta este mesajul meu astăzi - voința de a reforma țara vine de la cetățenii moldoveni. Moldoveni de diferite vârste, cu diferite preferințe politice s-au solidarizat ca o națiune unită pentru a cere transformări interne cuprinzătoare, și anume o luptă serioasă împotriva corupției, reforma justiției și un guvern curat care lucrează pentru oameni. Vin cu acest mesaj către toți moldovenii - voi face ce mi-ați solicitat să fac", a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a anunțat care sunt prioritățile ei strategice.

Maia Sandu și Gianni Buquicchio  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Politică
Maia Sandu a discutat cu Gianni Buquicchio despre reformarea justiției
Șeful statului spune că prima prioritate este "oprirea corupției generalizate". În acest context ea a afirmat că, potrivit evaluărilor internaționale, "Moldova se confruntă cu fluxuri financiare ilegale de aproape 1 miliard de dolari pe an din cauza corupției, contrabandei și spălării banilor".

Tot acolo ea a dat asigurări că în curând, în Republica Moldova, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

"Alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc în curând în Moldova, vor deschide posibilitatea schimbării personajelor politice care conduc țara. Alegerile viitoare ne vor oferi o șansă unică de a urma o agendă de reforme serioase, de a păși din nou pe calea spre democrație și de a restabili încrederea dintre oameni și stat", a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Politică
Maia Sandu, la lansarea Planului de Acțiuni al CoE pentru Moldova 2021-2024
Al doilea obiectiv anunțat de Maia Sandu este reforma sectorului justiției. "Toți oamenii din Moldova trebuie să știe că statul și sistemul său judiciar îi va trata echitabil. Acesta este scopul reformelor din sectorul justiției care va crește încrederea cetățenilor în instituțiile publice", a declarant Maia Sandu.

Și al treilea obiectiv anunțat de șeful statului este creșterea economică.

"În al treilea rând, un stat mai puțin corupt și cu un sistem judecătoresc imparțial, independent va crea o temelie puternică pentru o economie funcțională și pentru creștere economică. Acest lucru va genera, la rândul său, venituri la buget pentru reconstrucția infrastructurii distruse în Moldova", a mai afirmat Maia Sandu de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0