Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Problemele părinților copiilor cu autism pe timp de pandemie

© Sputnik / Miroslav RotariOlga Guzun
Olga Guzun - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Pandemia a pus la grea încercare societatea noastră. Cum se descurcă în această perioadă părinții a căror copii suferă de autism și care sunt cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină în ultima perioadă?
Problemele părinților copiilor cu autism pe timp de pandemie

Olga Guzun este mama unui copil cu autism care a povestit cu lux de amănunte în cadrul emisiunii "ATITUDINI" despre provocările pe care le întâmpină în această perioadă de criză.

Международная книжная ярмарка для детей - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2020
Premieră în Moldova: Copiii cu autism vor beneficia de mai multe servicii gratis: Detalii

Potrivit ei, pentru copiii care au autism cel mai important lucru este socializarea. Nici până acum aceștia nu au avut parte de prea multe activități în acest sens, însă pandemia a bulversat și mai mult lucrurile.

"Acum practic nu există deloc aceste posibilități. Școala este online, totul este închis. Părinții se tem să-și expună riscului copiii și-i protejează mai mult acasă", a declarat pentru Sputnik Olga Guzun.

Potrivit ei, acesta situație afectează starea de sănătatea fizică a copiilor, întrucât fac mai puțină mișcare și petrec un timp îndelungat în fața calculatorului. De asemenea, faptul că procesul de educație a avut loc o bună perioadă de timp exclusiv online, părinții trebuiau să fie în permanență alături de copii și să-i vegheze.

"Școala online necesită mult implicarea părintelui. Eu muncesc de acasă, dar oricum este destul de complicat, pentru că copiii nu au răbdare și nu dispun de suficientă concentrare pentru a sta ore în șir în fața calculatorului", a subliniat interlocutoarea.

De asemenea, Olga Guzun a precizat că pentru părinții a căror copii au autism este important să cunoască principiile de terapie și să le utilizeze în viața de zi cu zi. Dacă acest process este întrerupt un timp mai îndelungat, atunci comportamentele copiilor se înrăutățesc brusc, generând crize de nervi și alte consecințe nefaste.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0