Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără medic de familie și farmacie: Situația într-o localitate din Moldova

© Sputnik / OsmatescoLudmila Ceaglîc
Ludmila Ceaglîc - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
Oamenii din comuna Calfa, care se îmbolnăvesc de COVID sunt lăsați pe cont propriu! Medicul din localitate se află în carantină, iar în comună nu există nici măcar o farmacie.
Fără medic de familie și farmacie: Situația într-o localitate din Moldova

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", primarul comunei Calfa, Ludmila Ceaglîc a relatat că situația în ceea ce ține de medicină nu este deloc îmbucurătoare în localitate, mai cu seamă că și medicul de familie se află în carantină, iar cei care au nevoie de ajutor se pot adresa doar celor două asistente medicale din cadrul Oficiului Medicilor de Familie.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Politică
Dodon: Moldova ar putea vaccina un milion de cetățeni până la sfârșitul verii

"Nu putem recruta un alt medic întrucât nu sunt specialiști, iar persoanele care au nevoie de consultație trebuie să se deplaseze în alte sate. Nu avem laboratoare de testare COVID. Unele persoane așa și nu cred în existența acestui virus, în ciuda tuturor eforturilor pe care le depunem pentru a-i informa că trebuie să respecte măsurile de protecție", a declarat primarul comunei Calfa.

Cum se descurca oamenii din sat care se îmbolnăvesc de COVID și cum fac rost de medicamente?  Cu ce soluții au venit autoritățile pentru a ieși din acest impas, aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0