Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va ajunge vaccinul rusesc împotriva COVID-19 în Moldova - ce spune Dodon

© Sputnik / Магда Гибелли / Accesați arhiva multimediaПартия вакцины Sputnik V
Партия вакцины Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul șef al statului a menționat că intenționează să se vaccineze cu preparatul rusesc ”Sputnik V”, atunci când îi va veni rândul.

CHIȘUNĂU, 15 apr – Sputnik. Ex-președintele Moldovei, liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că, în apropiatele câteva săptămâni, în țară vor ajunge mai bine de 300 de mii de doze de vaccinuri din Rusia și China.

"În următoarele săptămâni așteptăm livrarea la Chișinăul a 180 de mii de doze de vaccin rusesc, probabil ca în următoarele câteva zile va fi prima livrare, și mai mult de 200 de mii de doze de vaccin chinezesc", a spus Dodon.

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Societate
Comisia Situații Excepționale - decizie privind importul vaccinului Sputnik V
În opinia lui, asta va accelera procesul de vaccinare. Însă, după cum a menționat politicianul, acest lucru nu este suficient. "Avem nevoie de cel puțin un milion și jumătate de doze de vaccin, pentru a imuniza 500-600 de mii de cetățeni. Aceasta ar trebui să fie prioritatea numărul 1", a menționat Dodon.

Vaccinul ”Sputnik V”

Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe.

Шприцы на фоне логотипа SinoVac. - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Are oare nevoie Moldova de vaccinul chinezesc - expert

Decis: Câți bani a alocat Guvernul pentru procurarea vaccinului>>>

Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Precizăm că vaccinul rusesc Sputnik V, conform unui sondaj realizat de compania iData, se bucură de popularitate în rândul moldovenilor. Conform studiului realizat, 35,42% dintre respondenți ar prefera să fie imunizați cu vaccinul ”Sputnik-V”.

Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Confirmat: Rusia va livra 182.000 doze de vaccin ”Sputnik V” pentru Moldova

Campania de vaccinare în Moldova

Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost începută în Republica Moldova pe 2 martie. Campania de imunizare va avea trei etape. În prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din domeniul medical și personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială.  Etapa a doua prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidități,  angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorilor sistemului penitenciar. În etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele etape.

Autoritățile își propun, într-o etapă finală, vaccinarea a 70% din populația Republicii Moldova împotriva noului coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0