Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Confirmat: Rusia va livra 182.000 doze de vaccin ”Sputnik V” pentru Moldova

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaSputnik V
Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Federația Rusă a confirmat livrarea a 182 de mii de doze de vaccin Sputnik V Republicii Moldova, cu titlu de ajutor umanitar.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Autoritățile din sănătate au fost informate prin intermediul canalelor diplomatice despre faptul că Federația Rusă este disponibilă să livreze țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, 182 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dintre care 62 de mii de doze doze vor fi repartizate în regiunea transnistreană.

În prezent, Ministerul Sănătății, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, este în proces de pregătire a setului de documente necesare pentru importul lotului de vaccinuri, cu titlu de ajutor umanitar, în Republica Moldova.

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Krasnoselski spune când va ajunge în Transnistria vaccinul „Sputnik V”

Totodată, autoritățile din Rusia urmează să vină cu o informație suplimentară privind data când ar urma să fie livrat lotul de vaccin împotriva noului coronavirus.

Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Precizăm că vaccinul rusesc Sputnik V, conform unui sondaj realizat de compania iData, se bucură de popularitate în rândul moldovenilor. Conform studiului realizat, 35,42% dintre respondenți ar prefera să fie imunizați cu vaccinul ”Sputnik-V”.

Ministerul Sănătății: Cine se poate vaccina la această etapă împotriva COVID-19>>>

Datele Ministerului Sănătății arată că la mai bine de o lună de la începerea procesului de imunizare contra COVID-19 în țara noastră, s-au vaccinat peste 50 de mii de moldoveni.

Precizăm că Republica Moldova a dat startul campaniei de imunizare în data de 2 martie, iar la începutul acestei săptămâni a început cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Elevi la școală în timpul orelor - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Cum evoluează situația epidemică în școli și grădinițe: Câți copii s-au îmbolnăvit

Potrivit planului național de imunizare împotriva COVID-19, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

În prima etapă, vaccinul a fost administrat lucrătorilor din domeniul medical, precum și personalului din cadrul serviciilor de asistență socială.
În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cei care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemul penitenciar.

Abia în cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică cei care nu au fost vaccinați în etapele precedente. 

Amintim că Federația Rusă a decis să ofere țării noastre peste 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în calitate de ajutor umanitar. Totodată, Republica Moldova va primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0