Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Are oare nevoie Moldova de vaccinul chinezesc - expert

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaШприцы на фоне логотипа SinoVac.
Шприцы на фоне логотипа SinoVac. - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Expertul în sănătate publică a comentat decizia autorităților cu privire șa achiziționarea vaccinului CoronaVac împotriva noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 14  apr – Sputnik. Moldova va achiziționa 400 de mii de doze de vaccin chinezesc împotriva coronavirusului CoronaVac, dezvoltat de compania farmaceutică Sinovac Biotech. Acest lucru a fost comunicat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Are oare nevoie Moldova de acest vaccin și cât de eficient este - expertul în domeniul sănătății publice Ala Tocarciuc a răspuns la aceste întrebări în studioul Sputnik Moldova.

„Avem nevoie acum de orice vaccin disponibil. Am pledat întotdeauna pentru posibilitatea de a alege, pentru ca să existe și Pfizer, și Sputnik V, și AstroZeneca, și vaccinuri chinezești, să apară vaccinuri cubaneze. Nu contează din ce țară provine vaccinul, este important să fie eficient și sigur", a spus expertul.

Totodată, deocamdată este problematic să vorbim despre eficiența CoronaVac, operând cu date exacte.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Societate
Rezultatele campaniei de imunizare: Eficiența vaccinului împotriva COVID-19

„China a efectuat studii clinice în mai multe țări, iar eficacitatea acestui vaccin a fost diferită în fiecare dintre țări și în fiecare grup de populație”, a menționat Tocarciuc.

Cele mai bune rezultate vaccinul chinezesc le-a demonstrat în Turcia.

"În Brazilia a fost cea mai redusă eficiență a acestui vaccin, aproximativ 50%, însă în Turcia a fost de aproape 80%. Probabil, este vorba aici de apartenența de rasă a grupurilor în care a fost testat", a conchis interlocutoarea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0