Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația în sectorul vitivinicol după un an de pandemie

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Care este situația în cel mai important sector din Republica Moldova - cel vitivinicol și cu ce probleme se confruntă vinificatorii noștri după un an de pandemie? Subiectul a fost discutat cu preşedintele Asociației Micilor Producători de Vinuri, Arcadie Foșnea.
Situația în sectorul vitivinicol după un an de pandemie

După un an de pandemie și cu o recoltă mai scăzută, ramura vitivinicolă are nevoie de susținere, în special micii producători de vinuri, susține Arcadie Foșnea.

Винные подвалы Криково  - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2020
Turismul vitivinicol în 2020: Cum a fost afectat de pandemie
În 2020, cele mai mari dificultăți întâmpinate de către producătorii autohtoni au ținut de exporturile de vinuri, chiar și în țările amatoare tradițional de vin moldovenesc. Dacă în luna ianuarie în Moldova s-a constatat o creștere a exportului de vinuri - de 17,5 procente, iar în februarie - de aproximativ 10 la sută, atunci începând cu luna martie, producătorii au înregistrat o descreștere de 9 procente, iar în luna aprilie cifra a ajuns la 26 de procente.

"În prezent, Rusia rămâne cel mai mare importator de vinuri moldovenești, care așteaptă cu drag vinurile noastre. Totuși, fiecare țară este tratată drept un potențial prieten al vinurilor moldovenești și suntem deschiși pentru colaborare, în special micii producători locali", a precizat Arcadie Foșnea.

De menționat că în ultimii ani țara noastră a înregistrat un adevărat progres și o dinamică pozitivă în industria vinului, fapt ce a generat creșterea numărului turiștilor în Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0