Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputatul Sergiu Sârbu a fost „alungat” de la ședința Consiliului de Securitate

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Alesul poporului Sergiu Sârbu iarăși nu a reușit să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate al țării. Mai mult, el a spus că în viitor ar putea renunța în general să meargă la aceste întruniri.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Sergiu Sârbu, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Platformei Pentru Moldova, a declarat că i s-a cerut să părăsească ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Societate
Procuratura a răspuns la cererea unui deputat privind demiterea lui Stoianoglo
Potrivit lui Sârbu, „de data aceasta ședința a avut loc cu încălcarea legilor și normelor de stat”. Sârbu a menționat că a fost invitat să participe la ședință și a considerat necesar să propună includerea pe ordinea de zi a subiectului legat de răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, care a provocat un scandal, inclusiv la nivel internațional”. 

"N-am apucat să particip, însă, la discuții, deoarece președintele Maia Sandu mi-a cerut să părăsesc ședința, invocând același motiv stupid, adică un presupus conflict de interese legat, de această dată, de piața asigurărilor" , a scris deputatul pe pagina sa de Facebook. 

El a adăugat că, la rândul său, a informat-o pe Maia Sandu că nu are niciun conflict de interese și că poate declara acest lucru sub propria ”răspundere penală, dacă este necesar”.

"Am întrebat-o, de asemenea, dacă are vreun act din partea ANI prin care să fie stabilită această neconcordanță”, a mai spus deputatul.

© Screenshot / Facebook / Sîrbu SergiuДепутата Сергея Сырбу попросили покинуть заседание Совбеза
Deputatul Sergiu Sârbu a fost „alungat” de la ședința Consiliului de Securitate - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Депутата Сергея Сырбу попросили покинуть заседание Совбеза

Sârbu a adăugat că nu există un astfel de document și el „înțelege că Sandu face asta din răzbunare pentru că au păreri politice diferite”. Potrivit parlamentarului, o astfel de explicație ar fi mai plauzibilă și ar putea să o accepte. Deputatul a spus că a decis să părăsească ședința și, probabil, va refuza să participe, în semn de protest, și la cele viitoare.

Aureliu Ciocoi  - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Politică
Ciocoi despre cazul Ceaus: Fostul judecător ar fi fost extrădat oricum în Ucraina
El consideră că tot ce s-a întâmplat este „o farsă de doi bani, iar deciziile care se iau nu valorează nici cât o ceapă degerată și nu au nimic în comun cu rolul și menirea acestei instituții”.

Cât despre cazul lui Ceaus, deputatul Sergiu Sârbu susține că Maia Sandu, la finalul ședinței CSS, va audia doar pe cineva de la Ministerul de Interne.

"De râs, dacă n-ar fi de plâns. Concluziile le faceți singuri", a conchis Sârbu. 

De precizat că lui Sergiu Sârbu nu i s-a permis să participe și altă dată la ședința Consiliului Suprem de  Securitate. Acest lucru s-a întâmplat pe 26 februarie. El a declarat că angajații Serviciului Securitate și Pază de Stat au încălcat Codul Penal.

"Am depus o plângere la Procuratura Generală, în care cer să înceapă urmărirea penală împotriva ofițerilor SPPS, care mi-au blocat accesul la administrația prezidențială, la o ședință a Consiliului Suprem de Securitate", a spus Sârbu.

Ulterior, președintele țării, Maia Sandu, a explicat că deputatul Sergiu Sârbu este suspectat că ar avea legături cu persoane implicate într-un acord dubios de concesionare a Aeroportului, iar subiectul era pe agenda acelei ședințe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0