Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura a răspuns la cererea unui deputat privind demiterea lui Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Procuratura a venit cu o reacție la recenta cererea publică a deputatului Inga Grigoriu cu privire la înlăturarea din funcție a procurorului general Alexandr Stoianoglo.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Procuratura consideră că deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Inga Grigoriu, care a cerut demiterea procurorului general Alexandr Stoianoglo, fie acționează din necunoaștere, ”fie este consiliată și ghidată de persoane care reprezintă anumite grupuri de interese și categoric nu-și doresc” ca investigarea unor dosare de rezonanță să continue ”într-un format necontrolat de ei”.

a comunicat că parlamentarul își întemeiază cererea ”printr-o pseudo-investigație jurnalistică, publicată recent pe un portal din Ucraina, în care se operează cu date false pentru a acredita ideea că familia Procurorului General ar avea tangențe cu anumite companii afiliate lui Veaceslav Platon”.

”Precizăm că, așa precum am mai informat, pretinsele investigații jurnalistice fac deja obiectul unei cauze penale instrumentate de PCCOCS sub aspectul amestecului în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în interesele unei organizații criminale”, este menționat în comunicatul Procuraturii.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Politică
Stoianoglo anulează ordonanțele prin care două imobile au trecut în posesia lui Platon
De asemenea, Procuratura informează că va continua să realizeze anchetele obiectiv, confidențial și cu respectarea tuturor rigorilor legale.

Anterior, Procuratura Generală a comentat deja acuzațiile cu privire la legăturile  familiei procurorul general Alexandr Stoianoglo și binecunoscutul om de afaceri Veaceslav Platon.

Instituția a declarat că investigațiile jurnalistice de acest gen fac obiectul unui dosar penal privind amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală a grupărilor criminale, create, se presupune, de fostul șef al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și fostul primar al orașului Orhei Ilan Shor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0