Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Antreprenor: 2021 va fi un an plin de provocări

© Sputnik / Mihai CarausDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", antreprenoarea Diana Crudu a vorbit despre situația creată în jurul sectorului agricol în condiții de pandemie, cât și despre impactul crizei asupra prețurilor la produsele alimentare.
Antreprenor: 2021 va fi un an plin de provocări

Producătoarea și activista civică Diana Crudu susține că este îngrijorată de situația provocată de criza pandemică și economică. Toate problemele luate în ansamblu afectează și cea mai important ramură a economiei țării noastre – agricultura.

АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Societate
Cu cât s-au scumpit în Moldova carburanții și uleiul de floarea soarelui

Potrivit ei, în anul 2021 ne așteaptă o perioadă plină de provocări, în special la capitolul majorarea prețurilor la produse alimentare.

"Am asistat la creșterea prețurilor carburanților, devalorizarea monedei naționale ș.a. În aceste condiții, creșterea preșurilor la produse este inevitabilă. Deja a crescut prețul pentru carnea de pui și există marele risc să continuie o ușoară creșterere. Desigur că majorarea prețurilor la produsele de bază trage după sine și creșterea prețurilor la alte produse", a precizat producătoarea.

Diana Crudu a mai remarcat că agricultura este baza economiei Republicii Moldova, iar despre acest lucru vorbesc și cifrele de la sine - 30 la sută din populația țării este antrenată în acest domeniu.

"Avem un potențial enorm de dezvoltare și o capacitate de export mult mai mare. Suntem pe locul șase în lume la capitolul producători de nuci, nouă - producători de mere și prune. Totuși, exprotăm în cantități foarte mici. Problema este în inactivitatea și problemele la nivel politic", a subliniat interlocutoarea.

De asemenea, producătoarea a reiterat că agricultura asigură cea mai mare parte din bugetul statului -  peste 4 miliarde lei de taxe și impozite sunt plătite de agricultori, iar procesatorilor le revin peste 14 miliarde. Agricultura este și va rămâne cel mai improtant și strategic segment econonomic, a conchis Crudu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0