Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Krîlov: Occidentul ar putea să falsifice rezultatele alegerilor anticipate

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Analistul politic Valentin Krîlov pune la îndoială transparența procesului de electoral în cadrul alegerilor parlamentare anticipate care sunt preconizate pentru viitorul apropiat. El susține că ceste posibile falsificări ar putea să vizeze votul din diasporă.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Președintele Maia Sandu și partidul pro-prezidențial PAS și-au făcut public, în repetate rânduri, poziția față de viitorul politic al Republicii Moldova: declanșarea cu orice preț și prin orice metode a alegerilor parlamentare anticipate.

A child using a tablet - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Educație
Avocat: Statul trebuie să le ofere computere gratis elevilor pentru învățământul online
Socialiștii și reprezentanți altor forțe politice care fac parte din majoritatea parlamentară au menționat în mai multe rânduri că, în condiții de pandemie și stare de urgență din cauza pericolului de răspândire a coronavirusului, aceste alegeri nu pot fă desfășurate pentru că ar conduce la sporirea cazurilor de infecție cu COVID-19.

Acum Curtea Constituțională ar urma să se pronunțe asupra interpelării președintelui Maia Sandu care a solicitat dizolvarea Legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Curtea urmează să se întrunească în ședință în data de 15 aprilie.

Dar în ce condiții ar putea fi desfășurare alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova? la această întrebare a răspuns analistul politic Valentin Krîlov în studioul Sputnik Moldova.

Заседание нового парламента Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Un nou guvern sau alegeri parlamentare anticipate - Ce spune Voronin
"Dacă membrii Curții Constituționale vor constata că sunt întrunite condițiile necesare pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, atunci trebuie să așteptăm ca să expire perioada în care a fost anunțată stare de urgență. În rest, totul depinde de decizia președintelui Republicii Moldova. Șeful statului este în drept să dizolve Parlamentul, dar nu este obligat să o facă", a declarat Valentin Krîlov.

El admite că Maia Sandu totuși va dizolva Parlamentul, dat fiind că aceasta a devenit o idee fixă a președintelui Republicii Moldova.

"Nu există nicio logică în această obsesie. Ce se va întâmpla după alegeri? Mia bine nu va fi", a spus expertul.

Krîlov afirmă că nu putem exclude că, prin concursul Occidentului, procesul electoral peste hotare să fie fraudat, și anume să se atribuie un număr impresionant de voturi pentru PAS. Expertul spune că membrii Comisiei Electorale Centrale ar trebuie să fie vigilenți și să nu admită astfel de falsificări în masă dacă totuși vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0