Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum să-ți dezvolți propria afacere? Program, destinat tinerilor din Moldova

© Sputnik / OsmatescoPetru Grecu
Petru Grecu - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Tinerii din Capitală participă la un Program Municipal de Dezvoltare a Abilităţilor Antreprenoriale ale Tinerilor, lansat de Centrul Municipal de Tineret Chișinău. Detalii am aflat de la directorul Centrului, Petru Grecu.
Cum să-ți dezvolți propria afacere? Program, destinat tinerilor din Moldova

Programul Municipal de Dezvoltare a Abilităţilor Antreprenoriale ale Tinerilor este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. În cadrul programului, participanții dezvoltă ideea de afacere, analizează propriile idei de afaceri, fiind ghidați de antreprenori de succes din țara noastră. Din cei 57 de tineri care au depus actele pentru a participa la program, au fost selectați doar 20.

Irina Tizu - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2020
Proiecte unice: Iată cum tinerii își pot petrece timpul productiv

"Tinerii au avut deja prima sesiune în care au dezvoltat ideea de afaceri, iar ulterior urmează să analizeze cu specialiștii toate propunerile. În final aceștia trebuie să definetizeze o analiză a propriei afaceri și să primească un feedback de la antreprenori", a precizat pentru Sputnik Moldova directorul Centrului, Petru Grecu.

Conform unui sondaj realizat în anul 2020 de către Centrul Municipal de Tineret, peste 50 la sută dintre tinerii intervievați au remarcat că este nevoie de programe de dezvoltare antreprenorială, întrucât mulți își doresc să dezvotle afaceri și să devină oameni de succes la ei acasă.  

În 2022, CMTC își propune să colaboreze cu Primăria Chișinău în vederea lansării unui program de start-up, astfel ca ideile de afaceri ale tinerilor să nu rămână doar pe hârtie, ci să fie pună în practică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0