Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Foto: Cine asigură astăzi respectarea normelor anti-COVID pe străzile capitalei

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев в режиме ЧП
Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Abonare
Polițiștii de frontieră continuă să participe la misiunile de patrulare în locurile publice, pentru a  monitoriza respectarea de către cetăţeni a măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Și în această duminică de 11 aprilie, polițiștii, carabinierii și militarii Armatei Naționale patrulează pe străzile Chișinăului, în special în stațiile de așteptare a transportului public, în parcuri şi zone de agrement, pentru a asigura respectarea normelor și restricțiilor anti-COVID de către cetățeni.

Poliția de Frontieră a reamintit astăzi că și angajații săi asigură ordinea publică și respectarea măsurilor anti-COVID în locurile publice din Chișinău, alături de colegii lor din Poliția Republicii Moldova.

În continuare, patrule ale Poliţiei de Frontieră vor verifica și vor interveni în orice situație de încălcare a legii și vor cere respectarea normelor de profilaxie sanitară anti- COVID:

Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Societate
Restricțiile pentru moldoveni la intrarea în alte state: Informații actualizate

- Purtarea obligatorie a măștii de protecție individuală;
- Evitarea aglomerațiilor;
- Menținerea ordinii publice.

Polițiștii de frontieră patrulează pe străzile Chișinăului din 6 aprilie.  

Reamintim că starea de urgență a fost instituită de Parlament pentru intervalul 1 aprilie – 30 mai 2021. 

Militarii care patrulează pe străzi în perioada stării de urgență nu vor purta arme în locurile publice. Acest detaliu l-a precizat pentru Sputnik ministrul interimar al Apărării, generalul Victor Gaiciuc. El a spus că cetățenii ar trebui să vadă în persoana unui militar un om ce le poate acorda sprijin și protecție.

 „Sper că oamenii văd într-o persoană ce poartă uniformă militară în primul rând un ajutor și un protector, o persoană disciplinată care poate servi ca model de urmat în lupta împotriva unui inamic invizibil, dar foarte perfid - COVID-19”, a spus Gaiciuc. 

Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Societate
Foto: ”Misiune posibilă” – cum a fost salvată viața unui bărbat la Bălți

„Prezența militarilor pe străzile orașului va contribui la autodisciplinarea cetățenilor”, a apreciat ministrul.

„Conform decretului prezidențial, unitățile Armatei Naționale au venit în ajutorul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în primul rând ale carabinierilor care patrulează pe străzi. Vom ajuta acolo unde Poliția nu are suficient efectiv”, a declarat ministrul interimar al Apărăii, invitat în studioul Sputnik Moldova.

Astfel, militarii patrulează pe jos, fără a purta armele de serviciu și armele automate (armele de asalt) în locuri publice, deoarece scopul este de le a insufla încredere cetățenilor că situația se află sub control, dar nu pentru a-i speria, potrivit lui Victor Gaiciuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0