Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Restricțiile pentru moldoveni la intrarea în alte state: Informații actualizate

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
În România este aplicată în continuare măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din țările sau regiunile cu risc epidemiologic ridicat. În Ucraina este în vigoare nivelul galben de carantină adaptivă până la data de 30 aprilie 2021.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Ministerul de Externe (MAEIE) a actualizat, ca la fiecare sfârșit de săptămână, alertele de călătorie în străinătate. Tabelul a fost completat cu informații despre starea de urgență instituită din cauza COVID-19 în unele state, restricțiile de intrare, categoriile exceptate, prevederile privind tranzitul, măsurile pe plan intern. 

Roma, Italia - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Noi condiții pentru călătoriile în Italia - ce trebuie să știe turiștii

În cazul României, Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat. Aceasta înseamnă că cetățenii Republicii Moldova eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România.

Punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani, în continuare este închis temporar.

În România este menținută  interdicția de intrarea prin  punctele de trecere a frontierei de stat a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În Ucraina este în vigoare nivelul galben de carantină adaptivă până la data de 30 aprilie 2021.

Cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul  tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de  trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani. În absența unui test și/sau a unei polițe de asigurare, trecerea frontierei de stat pentru intrare sau tranzit va fi refuzată.

Pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 - gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate la +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00-17.00 (ora Republicii  Moldova).

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Cetățenii moldoveni vor fi lăsați să intre în țară fără testul COVID-19

În afara programului cu publicul, puteți expedia un mesaj: prin email lacall.center@mfa.gov.mdsau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Cetățenilor Republici Moldova care dispun de dubla cetățenie, a unui stat membru al UE, le este recomandată consultarea adițională și a datelor operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarea adresă: Re-Open (Platformă menținută de Uniunea Europeană) - bit.ly/3eBoSIP

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0