Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum evoluează situația epidemică în școli și grădinițe: Câți copii s-au îmbolnăvit

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi la școală în timpul orelor
Elevi la școală în timpul orelor - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Zece școli sunt acum în carantină, iar 214 elevi au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Totodată, 25 de grădinițe au fost plasate în carantină, iar 24 de micuți au fost diagnosticați cu COVID-19. Datele sunt prezentate de Ministerul Educației.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Autoritățile din educație susțin că în prezent 407 școli activează exclusiv online, 419 activează cu participarea fizică a elevilor claselor primare, precum și a 50 la sută din numărul total de elevi ai claselor absolvente, 146 de școli își desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar 268 de instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Ce se întâmplă la centrul COVID de la Moldexpo: Mărturiile unui medic

Totodată, alte zece instituții de învățământ și 82 de clase au fost plasate în carantină după ce a crescut numărul de îmbolnăviri în rândul elevilor. Astfel, în prezent 214 elevi sunt testați pozitiv la noul coronavirus, iar 2 312 au fost plasați în regim de autoizolare. La fel, 254 de cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19 și 135 se află în carantină.

Cinci studenți și 12 profesori universitari s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar în autoizolare a fost plasat un student și cinci profesori. Totodată, în Centrele de Excelență au fost confirmați pozitiv 18 elevi și 14 cadre didactice. 

Datele mai arată că 25 de grădinițe și 71 de grupe se află acum în carantină. 24 de copii au fost diagnosticați cu noul coronavirus, iar 2 472 sunt acum în autoizolare. Totodată, 124 de cadre didactice sunt în prezent bolnave. 

Ministerul Educației îndeamnă managerii instituțiilor de învățământ să respecte toate normele sanitare și să nu expună riscului de infectare atât copiii, cât și personalul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0