Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Krasnoselski spune când va ajunge în Transnistria vaccinul „Sputnik V”

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaДоставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал "Москва Карго"
Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Liderul de la Tiraspol a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Sputnik despre furnizarea vaccinului rusesc „Sputnik V” în stânga Nistrului și despre atitudinea populației din regiune față de acest preparat.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Transnistria va primi două loturi de vaccin „Sputnik V” din partea Federației Ruse - în aprilie și mai. În regiune vor ajunge peste 60 de mii de doze. Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat acest lucru într-un interviu exclusiv pentru Sputnik în timpul vizitei întreprinse la Moscova.

În ceea ce privește tema vaccinării, Krasnoselski a atras atenția asupra faptului că sa ajuns la un acord de principiu cu partea rusă pentru a furniza vaccinul „Sputnik V” regiunii transnistrene.

"În principiu, ne-am înțeles cu administrația președintelui Federației Ruse și, în special, cu Dmitri Kozak. La 28 decembrie, s-a ajuns la acest acord privind furnizarea acestui vaccin pe teritoriul Transnistriei", a spus interlocutorul.

Potrivit acestuia, au existat dificultăți tehnice, care sunt în mare parte legate de Chișinău.

"Mai întâi am așteptat înregistrarea, apoi - stabilirea unui preț comercial pentru acest preparat. Acum totul pare să fie decis. Acest vaccin va fi livrat în Transnistria în două loturi - în aprilie și mai. În aprilie - 42 mii doze, iar în mai - 20 mii", a spus Krasnoselski.

Интервью с главой Приднестровья Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Politică
Retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria: Krasnoselski despre declarația lui Sandu

El a atras atenția asupra faptului că acum problemele tehnice legate de logistică sunt rezolvate. "Anumite persoane au primit sarcini tehnice. De fapt, va exista un avion Moscova-Chișinău", a adăugat liderul de la Tiraspol.

Politicianul a subliniat că, având în vedere numărul mare de solicitări pentru vaccinarea anume cu „Sputnik V”, se poate spune că majoritatea covârșitoare a locuitorilor din regiune au încredere în vaccinul rusesc. „Este un fapt”, a spus Krasnoselski.

El a menționat că vaccinarea în Transnistria este voluntară. Când a fost întrebat dacă intenționează să se vaccineze cu „Sputnik V”, a răspuns afirmativ. "Bineînțeles, când va veni timpul, voi fi vaccinat cu acest vaccin", a spus liderul de la Tiraspol. 

El a menționat că a avut întâlniri reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, ai Dumei de Stat și administrației prezidențiale.

"Peste tot am discutat acele probleme care sunt pe agenda relațiilor noastre și care afectează soarta oamenilor, inclusiv vaccinarea, lupta împotriva pandemiei, economia, cultura, problemele umanitare, educația - totul într-un singur complex", a spus politicianul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0