Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Vicepreședintele unui raion, stropit pe față cu verde de briliant

© Photo : Facebook / Tudor TutunaruTudor Tutunaru
Tudor Tutunaru - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
Caz ieșit din comun la Sângerei - reprezentanții ”PACE” i-au turnat verde de briliant pe cap vicepreședintelui raionului. Mai mult, liderul formațiunii a declarat că aceste acțiuni vor continua în toată țara.

CHȘINĂU, 7 apr – Sputnik. În seara de 6 aprilie, reprezentanții Partidul Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru. La fața locului s-a deplasat Poliția.

”La 6 aprilie curent, ora 18.15, poliția din Sângerei a fost înștiințată precum că vicepreședintele raionului Sângerei a fost stropit în ochi, de câteva persoane, cu o substanță de culoare verde”, au comunicat oamenii legii.

Laura Țurcan, Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Ninel Revenco: O comisie va analiza suspiciunile de nerespectare a etapelor de vaccinare

Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului a constatat că trei reprezentanți ai unui partid politic, între care  și preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid, au mers în jurul orei 18.00 la domiciliul vicepreşedintelui raionului Sângerei Tudor Tutunaru, stropindu-l pe acesta cu verde de briliant. Drept motiv al acțiunii a fost invocat faptul că funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 fără a avea acest drept, neoferind posibilitate să se vaccineze în primul rând medicii, dar și alte persoane conform etapelor stabilite de Ministerul Sănătății, a explicat Poliția Sângerei.

”Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, este menționat în comunicat.

Imagini video cu respectiva acțiune a reprezentanților ”PACE” din nordul țării au fost postate pe pagina de Facebook de liderul formațiunii Gheorghe Cavcaliuc, fost șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției. În imagini se vede cum reprezentanții partidului îi toarnă verde de briliant pe cap lui Tutunaru.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Societate
COVID-19: Câți moldovenii au fost vaccinați și cum se simt

”PACE pedepsește politic, funcționarii obraznici, face dreptate pentru medici, bătrâni și întreg poporul!  Așa vor păți toți funcționarii care vor face abuz de funcția lor și se vor vaccina înaintea medicilor, bătrânilor și a poporului”, a scris Cavcaliuc.

Într-o postare ulterioară pe Facebook, liderul ”PACE” a declarat că Tutunaru a făcut abuz de funcția sa, iar acțiunea a avut drept scop să-l ”marcheze pe acest nerușinat” cu verde de briliant, care ”este simbolul al medicilor care îl folosesc la tratarea pacienților”.  Cavcaliuc a declarat că această acțiune ”în susținerea medicilor” a fost prima, dar de azi înainte în toată țara va fi făcut acest lucru.

În prezent, vicepreşedintelui raionului Sângerei Tudor Tutunaru este internat în spital. El nu a dorit să comenteze situația.

Anterior, reprezentanta Platformei Demnitate și Adevăr Arina Spătaru, formațiune din care face parte și Tutunaru, a scris pe rețele de socializare că este vorba de "justiție a la Cavcaliuc", condamnând ”atacul cu haita asupra colegului nostru”. ”Cei care pretind că umblă cu "pacea", mai exact cu piatra în sân și dau cu cuțitul în spate”, a spus ea, menționând că Tutuvaru riscă să-și piardă vederea, ”pentru că soluția Verde de briliant a fost vărsată în fața, pe cap și în ochi”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0