Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Câți moldovenii au fost vaccinați și cum se simt

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Numărul moldovenilor vaccinați împotriva coronavirusului nu a depășit 2%, anunță specialiștii Agenției de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Nici 2% din cetățenii moldoveni au primit vaccinul împotriva COVID-19. Este vorba de un număr de 50 410 persoane, ce reprezintă peste 1,5 procente din populația țării.

Партия вакцины Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Societate
Rusia va oferi Moldovei 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V”

Informațiile au fost prezentate de sepcialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică. În cinci săptămâni de când a fost dat startul campaniei naționale de vaccinare, au fost imunizați 57 la sută din angajații sistemului medical și circa 11 mii de persoane incluse în etapa doua de vaccinare.

De la începutul campaniei și până astăzi au fost monitorizate 957 de evenimente post imunizare, marea majoritate au fost reacții adverse ușoare ce includ febră și dureri musculare. 14 raioane din țară au utilizat aproape în totalitate stocurile de vaccin repartizate.

Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19. Reprezentanții ANSP anunță și abateri de la Programul Național de Imunizare. Astfel, s-a constatat că în 29 de raioane au fost incluse în liste 395 de persoane care nu făceau parte din categoriile pasibile vaccinării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0