Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul nu va avea ședință plenară săptămâna aceasta: Iată explicația

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Deputații nu se vor întruni săptămâna aceasta în ședință plenară. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de o sursă din Direcţia comunicare a Parlamentului. Deputatul Dumitru Alaiba se declară deranjat de acest lucru, într-o postare pe Facebook.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Parlamentul nu se va întruni în plen săptămâna aceasta. Informația, anunțată inițial pe Facebook de deputatul Dumitru Alaiba (PAS), a fost confirmată pentru Sputnik de Svetlana Rudenco, șeful Direcţiei mass-media a Parlamentului. 

Petru Burduja  - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Prețul carburanțilour, din nou, pe agenda Parlamentului - Ce vor să afle deputații

„Nu vom avea ședință săptămâna aceasta”, a spus Svetlana Rudenco.

Întrebată din ce motiv deputații nu se vor întruni în plen săptămâna aceasta, sursa a răspuns că „de obicei, ședința plenară este precedată de ședinta Biroului Permanent al Parlamentului, care decide convocarea. Biroul Permanent nu s-a întrunit. Respectiv, nu a fost luată decizia despre ședința plenară”.

Svetlana Rudenco a precizat că Biroul Permanent este convocat în ședință „la cererea preşedintelui Parlamentului sau a cel puţin 1/3 din membrii săi”.

Întrebată dacă nu cumva există noi infectați cu COVID-19 printre membrii Biroului Permanent al Parlamentului, interlocutoarea a răspuns: „Despre cazuri noi de infectare nu am fost informați”. 

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Societate
COVID-19: Câți moldovenii au fost vaccinați și cum se simt

Deputatul PAS Dumitru Alaiba s-a arătat indignat într-o postare pe Facebook de faptul că Parlamentul nu va avea ședință plenară în această săptămână.

„Din nou, deputații din majoritatea parlamentară au obosit și nu vor ședință. Doar eu am vreo 10 legi care așteaptă să fie votate și care stau blocate de socialiști prin comisii. Legi bune, frumoase, pentru oameni. Legi pe economie, pe mediu, pe anticorupție, pe transparență. N-au ei timp pentru așa ceva. Iar seara în emisiuni țipă că problemele urgente ale țării trebuiesc rezolvate”, a comentat Alaiba.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0