Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu Ambasadorul Turciei: Despre ce au discutat

© Photo : Facebook / Ирина Влах. Официальная страницаBașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu Ambasadorul Turciei
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu Ambasadorul Turciei  - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Ambasadorul Turciei în țara noastră a făcut o vizită la Comrat, unde s-a întâlnit cu bașcanul Irina Vlah. Cei doi au inspectat șantierul de construcție a complexului sportiv din localitate, care este finanțat de către Guvernul Turciei.

Irina Vlah s-a întâlnit cu Excelența Sa dna Anna Lyberg, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Politică
Ce a discutat bașcanul Irina Vlah cu ambasadorii Suediei și Germaniei
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Lucrările de construcție a complexului sportiv din Comrat sunt în faza de finalizare, iar bașcanul, împreună cu ambasadorul Turciei, au mers pe șantier pentru a verifica mersul lucrărilor.

Potrivit unui comunicat de presă, starea terenului de fotbal permite deja desfășurarea antrenamentelor. Încăperile de sub tribune sunt aproape gata, iar construcția sălii închise destinate petrecerii meciurilor de baschet, volei și mini-fotbal se apropie de final.

În cadrul întrevederii, bașcanul l-a informat pe ambasador că întregul complex sportiv este conectat la apă, canalizare, energie electrică și gaz. Totodată, deschiderea oficială a complexului este preconizată pentru luna mai a acestui an. 

Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah a avut o întâlnire cu Excelenșa Sa dl Derek Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Politică
Ce invitație i-a făcut Irina Vlah ambasadorului SUA
Cei doi oficiali au mers să vadă și locul destinat Colegiului Industrial în numele lui Recep Erdogan. Construcția acestei instituții va fi, de asemenea, finanțată de Republica Turcia. Potrivit comunicatului de presă, colegiul va fi amplasat pe o suprafață de cinci hectare.

„Suntem gata să începem lucrările de construcție. Colegiul Industrial este un element important în lanțul de proiecte menite să stimuleze industrializarea economiei autonome și să genereze locuri de muncă stabile, cu posibilitatea creșterii profesionale și avansarea în carieră. Astfel, vom putea convinge tinerii să studieze și să lucreze în Găgăuzia și vom munci împreună pentru dezvoltarea țării”, a menționat Irina Vlah.
Bașcanul Găgăuziei i-a mulțumit Turciei pentru ajutorul acordat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0