Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat bașcanul Irina Vlah cu ambasadorii Suediei și Germaniei

© Photo : Facebook / Ирина Влах. Официальная страницаIrina Vlah s-a întâlnit cu Excelența Sa dna Anna Lyberg, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova
Irina Vlah s-a întâlnit cu Excelența Sa dna Anna Lyberg, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Situația epidemică și problemele cu care se confruntă autoritățile în gestionarea crizelor economică și sanitară au fost subiecte discutate de bașcanul Irina Vlah cu ambasadorii Suediei și Germaniei.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Guvernatorul (bașcanul) Găgăuziei, Irina Vlah, a discutat miercuri, 31 martie, cu ambasadorii Suediei și Germaniei în Republica Moldova.

Медучреждения Гагаузии получили партию оборудования из России - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Societate
„Pentru a salva vieți”: Găgăuzia a primit un lot de echipamente medicale din Rusia

Irina Vlah a avut o întâlnire cu Anna Lyberg, ambasadorul Suediei, în timp ce cu ambasadorul Germaniei, Angela Ganninger, a discutat online.

Irina Vlah a discutat cu dna Anna Lyberg, ambasadorul Suediei, despre evoluția situației epidemice și tendințele din economie generate de restricțiile sanitare, potrivit Serviciului de presă al bașcanului.

Bașcanul a mulțumit pentru suportul acordat de Suedia inițiativelor autorităților din autonomia găgăuză în realizarea proiectelor în regiune. Din 2015, Guvernul Suediei finanțează platforma CMI (Crisis Management Initiative) în Moldova, menită să îmbunătățească dialogul interparlamentar între Parlamentul țării și Adunarea populară a Găgăuziei. În martie 2021, în Găgăuzia a început implementarea proiectului Tekwill, finanțat de Guvernul Suediei și Agenția USAID.

De asemenea, Irina Vlah a informat-o pe dna Lyberg despre pregătirile pentru desfășurarea Conferinței Internaționale pentru Construcția și Dezvoltarea Autonomiilor, care va avea loc sub egida Înaltului Comisar al OSCE.

„Simțim susținerea Dvs. și mulțumim Guvernului Suediei pentru deschiderea de a ne ajuta. Cu susținerea Dvs ne ocupăm de îmbunătățirea legislației și dezvoltăm sectorul IT. Prioritățile noastre pe dimensiunea economică sunt industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT – trebuie să creăm condiții în care tinerii noștri pot primi acasă specialitatea dorită și pot găsi aici un loc bun de lucru. Așa vom putea direcționa telntul și energia tinerilor pentru dezvoltarea Găgăuziei și a Moldovei”, a spus bașcanul.

Стало доброй традицией: Посол России передал Гагаузии аппараты ИВЛ - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Politică
Întrevedere dintre Irina Vlah și Oleg Vasnețov: Ce au discutat
Cu dna Angela Ganninger, ambasadorul Germaniei, Irina Vlah a discutat, la fel, despre situația epidemică din Moldova și dificultățile cu care se confruntă autoritățile în gestionarea crizelor epidemică și economică.

Irina Vlah a menționat necesitatea de a desfășura cât mai curând o campanie națională de imunizare, „ca instrument unic eficient pentru protejarea de COVID-19, care deschide oportunitatea de a renunța la restricțiile sanitare”.

Bașcanul a mulțumit Germaniei pentru suportul permanent și competent al agenției GIZ, care a susținut procesul de formare și dotare tehnică a agenției Invest Gagauzia și pentru asistența în elaborarea bazei legale și normative pe domeniul atragerii investițiilor.

© Photo : Facebook / Ирина Влах. Официальная страницаIrina Vlah a avut o discuție online cu ambasadorul Germaniei
Ce a discutat bașcanul Irina Vlah cu ambasadorii Suediei și Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Irina Vlah a avut o discuție online cu ambasadorul Germaniei

De asemenea, Irina Vlah a informat despre mersul realizării proiectului investițional al unui om de afaceri din Germania, care e dispus să lanseze o producere de generatoare în Găgăuzia și să creeze 150 de locuri de muncă.

Guvernatorul Găgăuziei a ținut să menționeze că „autoritățile autonomiei susțin investitorii și implementează programe de stimulare a creării locurilor de muncă”.

Irina Vlah s-a întâlnit pe 31 martie și cu Derek Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Și la această întâlnire în centrul atenției au fost subiectele legate de administrarea situației epidemice, inclusiv creșterea periculoasă a presiunii pe sistemul de sănătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0