Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce invitație i-a făcut Irina Vlah ambasadorului SUA

© Photo : Facebook / Ирина Влах. Официальная страницаGuvernatorul Găgăuziei Irina Vlah a avut o întâlnire cu Excelenșa Sa dl Derek Hogan
Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah a avut o întâlnire cu Excelenșa Sa dl Derek Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Guvernatorul Găgăuziei l-a invitat pe ambasadorul american să viziteze Autonomia pentru a discuta cu oamenii de afaceri de acolo.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a o întrevedere cu Derek Hogan, Amabsadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Cei doi oficiali au discutat subiecte legate de administrarea situației epidemice și creșterea alarmantă a presiunii pe sistemul de sănătate.

”De asemenea a fost făcut un schimb de opinii referitor la evoluția situației social-politice în Moldova și aprofundarea crizei economice, generată de aplicarea restricțiilor sanitare”, este menționat în comunicatul emis de serviciul de presă al bașcanului.

Totodată, Irina Vlah l-a invitat pe diplomatul american să întreprindă o vizită în Autonomie pentru a se întâlni cu oamenii de afaceri care au beneficiat de suportul Agenției USAID și nor să-șu împărtășească experiența acumulată, dar și să discute despre oportunități ce ar permite resuscitarea economiei, care a avut mult de suferit din cauza epidemiei.

Ирина Влах встретилась с Реджепом Тайипом Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Vizita bașcanului Găgăuziei în Turcia: Vlah s-a întâlnit cu Erdogan

Irina Vlah  l-a informat pe  Hogan despre acțiunile întreprinse în vederea realizării proiectului Tekwill lansat în martie 2021 cu suportul USAID și a Guvernului Suediei, care presupune crearea la Comrat a Centrului pentru Tehnologii Inovative în domeniul IT.

”Agenții economici ai Găgăuziei își doresc și sunt pregătiți să participe la programele Agenției USAID, orientate spre susținerea dezvoltării domeniului agrar, industrializarea economiei și susținerea altor dimensiuni de activitate antreprenorială, pentru a determina creșterea calității serviciilor și produselor”, a menționat Vlah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0