Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Găgăuzia a răspuns la învinuirile Maiei Sandu privind ”dispariția vaccinurilor”

© Sputnik / Maxim TopalМассовая вакцинация идет среди врачей в Гагаузии
Массовая вакцинация идет среди врачей в Гагаузии - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut publică la un post local de televiziune informația despre ”dispariția” a 21 de doze de vaccin pe teritoriul Găgăuziei.

COMRAT, 1 apr – Sputnik, Maxim Topal. Potrivit Direcției principale Ocrotirea Sănătății din Găgăuzia, în raionul Ceadâr-Lunga au ajuns în total 42 de doze de vaccinuri Pfizer/BioNTech. Dintre acestea, 12 doze au fost puse la dispoziția spitalului raional și 30 – a Centrului local de Sănătate.

"Din acest lot, la Centrul  de sănătate Ceadâr-Lunga au fost vaccinați  20 de angajați ai Centrului de reabilitare  Ceadâr-Lunga. La includerea în baza de date a inventarului de vaccinuri, această categorie de lucrători din domeniul sănătății a fost atribuită coloanei "Alt personal". Astfel, afirmațiile conform cărora  "21 de doze de vaccin Pfizer au dispărut din sistem", nu corespund adevărului.”, a precizat Comitetul Executiv al Găgăuziei.

Serviciul de presă al bașcanului UTA Găgăuzia și-a exprimat regretul că mediile de informare care au răspândit aceste informații false, nu a solicitat informații oficiale.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Societate
Un grup de medicii din Găgăuzia a acceptat să se vaccineze

”Sistemul de sănătate al Autonomiei lucrează practic  de  acu un an  fără zile de odihnă, salvând zi de zi  viețile oamenilor . Comitetul Executiv al Găgăuziei își exprimă recunoștința față de lucrătorii medicali pentru profesionalismul lor, pentru devotamentul lor  profesiei și pentru grija față de oameni”, a conchis autoritatea executivă a Autonomiei.

Declarația președintelui Moldovei, Maia Sandu, a răsunat la in post local de televiziune. Vorbind despre modul în care a fost distribuit primul lot de vaccin împotriva coronavirusului Pfizer/BioNTech, șeful statului a spus că din cei vaccinați „688 de persoane fac parte din categoria ”rude” și alte 139 sunt funcționari publici care nu sunt eligibili pentru vaccinarea în prima etapă”.

Maia Sandu a adus exemple din mai multe regiuni ale țării. Printre ele a fost și Găgăuzia.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Societate
Va contesta Sandu la Curtea Constituțională introducerea stării de urgență? Iată ce spune

"La Ceadâr-Lunga, doar opt medici au fost vaccinați. Iar 21 de doze de vaccin au mers în afara sistemului", a declarat președintele.

Ea și-a anunțat intenția  de a se adresa la Procuratură.Conform Planului Național de Imunizare, vaccinarea împotriva COVID-19 în țara noastră va avea loc în trei etape:

În prima etapă, care se desfășoară în prezent, sunt imunizați lucrătorii din domeniul medical și personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială.

Etapa a doua prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidități,  angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorilor sistemului penitenciar.

În etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele etape.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0