Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un grup de medicii din Găgăuzia a acceptat să se vaccineze

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Abonare
Primii 10 medici din Găgăuzia și-au anunțat dorința de a se vaccina cu preparatul produs de AstraZeneca.

CHIȘINĂU, 10 mar – Sputnik. Pentru vaccinarea personalului medical, în fiecare dintre trei spitale raionale din Găgăuzia vor fi rezervate încăperi speciale. În instituțiile medicale din Ceadâr Lunga și Vulcănești nu există deocamdată persoane care și-au exprimat dorința să se vaccineze. La Comrat, câțiva medici au acceptat să-și administreze preparatul.

La ora actuală, la 10 medicii din prima linie le-a fost administrat vaccinul produs de compania AstraZeneca în capitala Găgăuziei.

“A fost dat startul. Sper că nu ne vom opri aici și vor apărea alți doritori”, i-a declarat agenției Sputnik directorul spitalului raional, Nina Railean.

Potrivit ei, medicii care au fost vaccinați “se simt bine deocamdată”. Aceștia se află sub supraveghere și, în cazul lipsei unor efecte adverse, grupul “va deveni un exemplu de urmat” pentru alți colegi.

Депутат Государственной Думы РФ Артем Туров.  - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Republica Moldova
Deputat în Duma de Stat, despre ”turismul vaccinării” din Moldova în Rusia: Vom clarifica

Campania de vaccinare a demarat în Republica Moldova pe 2 martie.

În Găgăuzia au fost aduse 240 de doze ale vaccinului AstraZeneca, dintr-un lot de 21 de mii 600 de doze oferite Republicii Moldova de către România. 120 de doze au fost alocate spitalului din Comrat, 80 – celui din Ceadâr Lunga, iar 40 – orașului Vulcănești.

Anterior, lucrătorii medicali din Găgăguzia au declarat că „își doresc un vaccin mai eficient”. Nu AstraZeneca, ci Pfizer/BioNTech, ”Sputnik V” sau vaccinul chinezesc Sinopharm.

Potrivit datelor oficiale, de la declararea pandemiei în Găgăuzia au fost confirmate 5485 de cazuri de infectare cu coronavirus, s-au vindecat 4534 de pacienți, iar 192 de persoane au decedat.

În momentul de față, secțiile de boli infecțioase din spitalele raionale din Comrat și Ceadâr Lunga sunt ocupate în proporție de 90 la sută. Ponderea persoanelor cu forme grave, spitalizate în secțiile COVID-19 din Găgăuzia, reprezintă 39,1 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0