Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Midrigan: Moldova are nevoie de un guvern al salvării naționale

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Republica Moldova are nevoie în prezent de un guvern al salvării naționale, care să gestioneze problemele esențiale. Asta susține politologul Pavel Midrigan, potrivit căruia, alegerile parlamentare anticipate nu vor schimba clasa politică și nici nu va soluționa criza.

Заседание нового парламента Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Un nou guvern sau alegeri parlamentare anticipate - Ce spune Voronin
CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Politologul Pavel Midrigan a declarat în studioul Sputnik Moldova că politicienii de la Chișinău au pierdut rațiunea și nu au o poziție clară pentru a soluționa problemelor societății. Potrivit lui, în prezent, se duce o luptă politică pentru putere, iar din cauza aceasta Republica Moldova va ajunge în altă prăpastie.

Mai exact, Midrigan susține că alegerile parlamentare anticipate nu vor schimba mult clasa politică și problema politicienilor inconștienți va rămâne. 

"Politicienii trebuie să înțeleagă că doar împreună pot schimba lucrurile, iar de unul singur niciun politician nu va reuși să schimbe ceva. Nici Maia Sandu și nici altul care ar fi în locul ei. Nu este nicio șansă și nu va fi în următorii 15-20 de ani. Acum toți luptă împotriva la toți, nu a mai fost așa situație penibilă, iar noi cetățenii ne uităm la asta. Achităm pentru instituțiile publice, pentru ce? În loc voi să discutați și să rezolvați problemele, bateți în Parlamentul cela să adoptați soluții pentru problemele care vin ca avalanșa în fiecare zi", a declarat Pavel Midrigan, politolog.

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Ministrul Nagacevschi a comentat noua sesizare depusă de Maia Sandu la CC
Politologul susține că pandemia nu este cea mai mare problemă, iar de-a lungul timpului pe acest pământ au fost situații și mai grave, cum ar fi: război și foamete, dar toți cetățenii credeau că cei de la conducere se gândesc la probleme și caută soluția cea mai bună. În acest mod, se consolida atât societatea, cât și conducerea.  

"Acum cetățenii sunt lăsați de izbeliște. Nimeni nu știe ce va fi și cum va fi. Guvern nu avem. Parlamentul ba este, ba nu este. Președinția nu știe ce vrea. Sindromul acesta de putere astupă ochii la toți. Cu părere de rău, nici societatea civilă, ONG-urile, nici oamenii cu influență nu-i opresc pe politicieni. Mai avem și factorul extern, iar eu cu pesimism mă uit la ce se întâmplă. Admitem că CC va spune că sunt întrunite condițiile și vom avea anticipate, dar nu este soluția cea mai bună", mai spune Midrigan. 

© Sputnik / Mihai CarausPavel Midrigan
Midrigan: Moldova are nevoie de un guvern al salvării naționale - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Pavel Midrigan

Pavel Midrigan mai spune că și în țările mai dezvoltate decât Moldova, sunt situații când unele conduceri încearcă să schimbe anumite lucruri, dar nu mereu le reușește. Politologul precizează că sondajele arată voința cetățenilor privind numirea unui guvern funcțional și nu alegeri parlamentare anticipate, însă, de fapt, țara ar avea nevoie de un executiv al salvării naționale. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Cum a comentat Igor Dodon decizia Maiei Sandu de a merge din nou la CC
"Eu cred că niciun Guvern acum nu poate fi funcțional, în condițiile actuale, dar putem avea un Executiv ca de pompieri, de a salva situația, funcțional înseamnă că trebuie să vină cu un program pentru următorii patru ani, dar noi suntem naivi. Acum am avea nevoie de un guvern al salvării naționale, măcar un an, să stabilizeze cât de cât lucrurile, căci unde nu dai tot crapă, avem probleme la capitolul pandemie, stare economică, oamenii nu mai pot căci au cheltuieli mari și bani nu vin", precizează politologul.

Expertul mai spune că societatea va intra într-o criză psihologică, iar dacă nu va veni un guvern care să salveze societatea, lucrurile se vor înrăutăți și mai mult. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0