Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liderul „Machena” va fi judecat: Procurorii oferă detalii groaznice despre crimă

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Liderul grupării criminale „Machena” a fost trimis în judecată pentru comandarea unui asasinat. Inculpatul se află acum în detenție. Cei 5 executori ai crimei au fost condamnați la 13 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Dosarul de învinuire a liderului organizaţiei criminale „Machena” a fost trimis în judecată. Respectivul va fi judecat pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale, a informat miercuri, 31 martie, Procuratura Generală.

Человек в маске балаклавы. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Republica Moldova
„Micu”, „Jeka” şi „Zelionîi”: Ce s-a întâmplat cu bandele mafiote care au îngrozit Moldova

Drept motiv al crimei „a servit dorinţa de fortificare a poziţiei organizaţiei criminale conduse de el în coraport cu alte organizaţii criminale, precum şi să tăinuiască unele informaţii relevante altor infracțiuni similare”, potrivit procurorilor.

„Omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din republică, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupării criminale din acelaşi penitenciar. În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei”, a precizat Procuratura Generală.

Potrivit informațiilor din dosar, ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele crimei.

Pentru înfăptuirea asasinatului, învinuitul le promisese executorilor anumite privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică din cadrul organizaţiei criminale conduse de el, au constatat procurorii.

Pistol - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Societate
Câte arme dețin persoanele fizice din Moldova – numărul lor a sporit într-un an

Procuratura Generală a precizat că această cauză penală a fost reluată în contextul obţinerii recente a unor informaţii relevante cauzei, în cadrul dosarului penal investigat în privinţa organizaţiei criminale „Machena.”

Dacă va fi găsit vinovat de comandarea și organizarea comiterii cu premeditare a omorului de către două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime, învinuitul  riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Inculpatul se află acum în detenție „pentru crearea şi conducerea organizaţiei criminale, precum şi pentru infracţiuni de şantaj şi pregătire de omor”.

Anterior, cei cinci executori ai crimei investigate au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0