Expert: Alegerile anticipate în timpul ”ciumei” ar fi o catastrofă

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Decizia Parlamentului de a introduce starea de urgență din cauza COVID-19 este justificată, chiar dacă luăm în considerare că astfel va fi evitată acum dizolvarea forului legislativ. Comentatorul politic Corneliu Ciurea a exprimat o asemenea opinie la Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Chiar dacă decizia Parlamentului din 31 martie cu privire la instituirea stării de urgență ar avea o „coloratură politică”, este o decizie justificată și argumentată. De această părere a fost analistul politic Corneliu Ciurea, solicitat de Sputnik Moldova.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Societate
Ultima oră: Stare de urgență în toată țara pentru două luni

„Chiar cu posibila coloratură politică a deciziei, chiar dacă luăm în considerare presupunerea că starea de urgență a fost instituită pentru a preveni decizia Curții Constituționale despre dizolvarea Parlamentului, oricum este o decizie justificată”, a declarat Corneliu Ciurea.   

„Ar fi catastrofal ca Parlamentul să fie dizolvat „în timpul ciumei” și să mergem la alegeri parlamentare anticipate”, a apreciat comentatorul politic. 

„Este un fapt cert că pandemia crește în intensitate” și există o argumentare științifică pentru decizia politică de introducere a stării de urgență, a comentat Corneliu Ciurea.

„Atât doar că autoritățile ar trebui să țină cont de gradul de oboseală a populației și să ofere anumite relaxări”, a adăugat Ciurea, sugerând că un lockdown („închidere totală”) ar fi greu de suportat acum de către cetățeni. 

Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Expert: Parlamentul instituie stare de urgență ca să nu fie dizolvat

Analistul politic a mai spus că în Republica Moldova măsurile de restricție și starea de urgență au fost mai puțin aspre decât în alte state și observatorii au remarcat că moldovenii au o atitudine relaxată sau chiar nepăsătoare față de metodele de prevenție a răspândirii virusului.

Parlamentul a instituit starea de urgență pentru o perioadă de două luni - aceasta va intra în vigoare joi, 1 aprilie, și se va menține până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0