Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vizita bașcanului Găgăuziei în Turcia: Vlah s-a întâlnit cu Erdogan

© Photo : Facebook / Ирина Влах. Официальная страницаИрина Влах встретилась с Реджепом Тайипом Эрдоганом
Ирина Влах встретилась с Реджепом Тайипом Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Irina Vlah s-a adresat părții turce cu solicitarea de sprijin pentru Găgăuzia în vederea obținerii vaccinului împotriva noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, în cadrul vizitei sale la Istanbul.

În cadrul discuției au fost abordate o serie de chestiuni social-economice, au fost discutate situația politică din Moldova și problema combaterii epidemiei.

Ул. Котовского в м. Комрат - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Societate
"Sat găgăuz cu vedere la Ialpug" - Planul general de dezvoltare a Comratului

Președintele Turciei s-a interesat de implementarea proiectelor social-economice, realizate pe teritoriul autonomiei cu sprijinul guvernului turc.

În timpul discuției, Vlah i-a solicitat lui Erdogan sprijin pentru obținerea de către Republica Moldova a vaccinului împotriva COVID-19.

"Președintele Turciei și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini țara noastră în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 și de a oferi un lot de vaccinuri", este menționat în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a Irinei Vlah.

Vlah i-a mai relatat lui Erdogan despre implementarea unor proiecte mari de infrastructură în Găgăuzia, realizate cu sprijinul Turciei: construcția unui complex sportiv multifuncțional, organizarea alimentării cu apă pentru Vulcănești și pregătirile în vederea construcției Colegiului Industrial.

„Bașcanul i-a exprimat recunoștință Excelenței Sale pentru sprijinul multilateral și contribuția imensă la dezvoltarea social-economică a Găgăuziei”, este menționat în mesaj.

La întâlnirea bașcanului Găgăuziei cu președintele Turciei a participat de asemenea ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, și ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Dmitri Kroitor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0