Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum au comentat „Pentru Moldova” și „ȘOR” decizia de astăzi a Maiei Sandu

© Photo : Facebook / Președinția Republicii MoldovaMaia Sandu a discutat cu deputații Șor și platforma Pentru Moldova
Maia Sandu a discutat cu deputații Șor și platforma Pentru Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” au comentat decizia președintelui Maia Sandu de a sesiza din nou Curtea Constituțională, pentru ca aceasta să constate că Parlamentul poate fi dizolvat și trebuie desfășurate alegeri anticipate.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” apreciază că decizia șefului statului „este una luată în baza ambițiilor politice și nu a rațiunii, o decizie dictată de propriile orgolii și mai puțin de interesele actuale ale țării și cetățenilor”. 

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Ministrul Nagacevschi a comentat noua sesizare depusă de Maia Sandu la CC

„Considerăm că Înalta Curte trebuie să analizeze situația și contextul pandemic și al crizei în care ne aflăm, cel mai important e să aplice corect norma constituțională”, menționează formațiunile într-o declarație remisă presei.

„Considerăm că președintele Maia Sandu a tras nejustificat de timp, a mimat consultările cu fracțiunile parlamentare și a reprezentat exclusiv interesele PAS, formațiune care a propulsat-o în funcția de președinte”, se constată în declarația Partidului „ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova”.

În opinia lor, „Maia Sandu a insistat asupra candidaturilor unor premieri pe care nici propriul partid nu-i susține”, iar „acest comportament aduce grave atingeri statului Republica Moldova”.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Cum a comentat Igor Dodon decizia Maiei Sandu de a merge din nou la CC

„Este cinic să faci asemenea jocuri egoiste pe timp de pandemie, când zeci de oameni mor zilnic din cauza COVID-19”, se arată în declarație.  

Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” reamintesc că în Parlament există o majoritate parlamentară, din 54 de deputați, pe care au format-o împreună cu socialiștii, și care și-a declarat disponibilitatea de a vota un guvern condus de Vladimir Golovatiuc.

În opinia lor, „Republica Moldova trebuie să aibă un Guvern funcțional, iar partidele politice din Parlament să stabilească, la masa de negocieri, o foaie clară de parcurs pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, după ce se va îmbunătăți situația pandemică și vor fi rezolvate alte probleme prioritare pentru țară, dar nu în favoarea unor partide”. 

Briefing de presă al candidatului desemnat la funcția de prim-ministru Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Cum a comentat Igor Grosu anunțul de astăzi al Maiei Sandu

Maia Sandu a anunțat, după consultările avute pe 29 martie cu formațiunile parlamentare, că „Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări și după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut mai mult de 3 luni”.

Maia Sandu a declarat că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului și „dacă Curtea Constituțională va spune că există circumstanțe, voi dizolva Parlamentul și vom merge la judecata oamenilor”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0