Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat Igor Grosu anunțul de astăzi al Maiei Sandu

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaBriefing de presă al candidatului desemnat la funcția de prim-ministru Igor Grosu
Briefing de presă al candidatului desemnat la funcția de prim-ministru Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Igor Grosu, fostul candidat la funcția de premier, a comentat declarația președintelui Maia Sandu că va sesiza din nou Curtea Constituțională, pentru ca aceasta să constate că Parlamentul poate fi dizolvat.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Deputatul Igor Grosu (PAS), fost candidat la funcția de prim-ministru, a scris pe Facebook că președintele Maia Sandu „a sesizat în această după-amiază Curtea Constituțională” pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Cum a comentat Igor Dodon decizia Maiei Sandu de a merge din nou la CC

„Oamenii au înțeles și au simțit prea dur pe propria piele că nu se pot baza pe acest Parlament. Și cer ca el să plece. Oamenii cer alegeri anticipate și un parlament responsabil, legitim, cu deputați care le reprezintă interesele și nu se vând ca la piață”, a comentat Igor Grosu.

Maia Sandu a anunțat, după consultările avute pe 29 martie cu formațiunile parlamentare, că „Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări și după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut mai mult de 3 luni”.

Maia Sandu a declarat că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului și „dacă Curtea Constituțională va spune că există circumstanțe, voi dizolva Parlamentul și vom merge la judecata oamenilor”.

Pe de altă parte, fostul președinte Igor Dodon, liderul PSRM, a criticat decizia Maiei Sandu și a anunțat că „socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri”.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Ultima oră: Maia Sandu insistă pe dizolvarea Parlamentului

„Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni, în special din categoriile de risc și  vulnerabile (la moment avem vaccinați doar cca 37 mii)”, a notat Igor Dodon.

Reamintim că socialiștii au insistat ca Vladimir Golovatiuc să fie desemnat candidat la funcția de premier prin decret prezidențial, existând o majoritate parlamentară din 54 de deputați gata să instaleze noul guvern.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0