Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu așteaptă astăzi la consultări PSRM și „Pentru Moldova”

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Deputații PSRM și cei din platforma „Pentru Moldova” urmează să meargă astăzi la consultări cu președintele Maia Sandu, după ce vineri au refuzat invitația, motivând că participă la ședința Parlamentului unde se dezbat proiecte importante.

CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îi așteaptă astăzi la ora 13:00 și 13:30 pe deputții PSRM și, respectiv, cei din platforma „Pentru Moldova” pentru a purta discuții despre declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Valentin Krîlov  - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Politică
Krîlov: O lovitură de imagine sau cum Sandu se justifică în fața cetățenilor

Vineri la consultări cu șeful statului au fost alte patru fracțiuni și grupuri parlamentare. Este vorba despre ”PRO MOLDOVA”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Acțiune și Solidaritate. PSRM și grupul „Pentru Moldova” au cerutvineri o amânare, motivând că participă la ședința Parlamentului unde se dezbăteau mai multe subiecte importante.

În aceste condiții, serviciul de presă al Președenției a anunțat că discuțiile cu șeful statului vor continua luni, 29 martie. 

"La ora 13:00, sunt așteptați deputații Partidul „Șor”, iar la 13:30 cei de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Drept urmare, astăzi președintele Maia Sandu nu va face declarații de presă" , precizează responsabilii serviciului de presă al instituției prezidențiale.

De precizat că după discuțiile cu Maia Sandu, liderul platformei ”PRO Moldova”, Adrian Candu, a declarat că în prezent nu sunt motive de dizolvare a Parlamentului. 

Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Slusari după discuțiile cu Sandu: Decizia a fost luată demult, consultările sunt „mimate”

”Am înmânat argumentele noastre doamnei Sandu privind lipsa circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului”, a declarat Adrian Candu.
Totodată, președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a spus că PAS-ul şi Preşedenţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămână în haos, să nu avem guvern, să nu avem vaccin, să nu avem decizii şi soluţii pentru oameni. Președintele fracțiunii PPDA și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a precizat că aceste consultări sunt „mimate pentru bifă”.

În același timp, doar reprezentanții fracțiunii parlamentare PAS spun că sunt întrunite toate circumstanțele necesare pentru declanșarea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0