Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Krîlov: O lovitură de imagine sau cum Sandu se justifică în fața cetățenilor

© Sputnik / Mihai CarausValentin Krîlov
Valentin Krîlov  - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
Noul președinte al țării a participat la alegerile din toamna anului trecut făcând promisiuni generoase, însă oamenii văd un spectacol politic prelungit. Expertul a analizat de ce se întâmplă acest lucru și dacă Sandu are cum să se justifice în fața oamenilor.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Toată lumea vorbește că situația epidemică din țară este catastrofală, mai ales că miercuri țara a atins un alt record de infectare cu un nou tip de coronavirus - 2 237 de cazuri, iar vineri a atins un record la numărul de decese din cauza complicațiilor asociate infecției. În aceste momente, politicienii sunt preocupați să-și facă rating, iar oamenii sunt nedumeriți: când, în cele din urmă, țara va primi cantități mari de vaccinuri și politicienii vor începe să rezolve problemele sociale și economice.

Vladimir Putin  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Societate
Maia Sandu i-a scris lui Vladimir Putin: Ce a solicitat șeful statului
Ultimul „show” în Parlament a avut loc săptămâna aceasta, când Igor Grosu a venit să ceară votul de încredere al deputaților, însă nu a existat cvorum în sala de plen și nu s-a votat pentru candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Între timp, pe fundalul presiunilor politice, președintele Sandu va trebui foarte curând să raporteze oamenilor din țară ce a făcut în cele 100 de zile de când a preluat mandatul de șef de stat. Ce va spune cetățenilor și cum va afecta acest lucru rating-ul președintelui? Răspunsul la această întrebare a fost dat în studioul Sputnik Moldova de politologul și deputatul din primului Parlament al țării Valentin Krîlov.

"În Moldova, din păcate, cetățenii nu au învățat cum să evalueze politicienii după fapte. Nu are acțiuni făcute, de aceea rating-ul său ar fi trebuit să scadă brusc. Dar nu cred că acest lucru se va întâmpla, deoarece alegătorul nostru nu este capabil să evalueze în mod adecvat politicienii, nu prin cuvintele lor, ci prin faptele lor", a spus Krîlov.

Expertul susține că mulți dintre cei care au votat pentru Sandu aveau o convingere fermă că cineva îl împiedică pe președintele țării să lupte cu corupția și să facă reforme. Potrivit lui Krîlov, un număr foarte mic de oameni acordă atenție situației epidemiologice dezastruoase, impasului din economie și perspectivelor pentru viitorul țării.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Maia Sandu așteaptă luni deputații PSRM și "Pentru Moldova" la consultări
"Toate acestea nu sunt percepute ca urmare a inacțiunii autorităților după alegerile prezidențiale. Mai ales că și după demisia lui Ion Chicu a trecut destul de mult timp. Țara este încă cumva gestionată, dar situația nu face decât să se înrăutățească ", a adăugat Krîlov. 

Potrivit politologului, speculațiile politice și acuzațiile reciproce ale persoanelor aflate în fruntea statului i-au transformat pe toți cetățenii țării în ostatici ai acestei situații dificile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0