Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Slusari după discuțiile cu Sandu: Decizia a fost luată demult, consultările sunt „mimate”

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Slusari
Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Este clar că Maia Sandu își dorește dizolvarea Parlamentului, iar aceste consultări sunt „mimate pentru bifă”. De această părere este președintele fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari.

CHIȘINĂU 26 mart - Sputnik. Președintele fracțiunii PPDA și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a mers de unul singur la consultările cu șeful statului. El a menționat că nu și-a luat întreaga echipă, deoarece aceste consultări sunt „mimate” și se fac doar pentru a se respecta procedura.

Pavel Filip - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Pavel Filip acuză PAS-ul şi Preşedinţia de haosul din țară

„Este o consultare formală și nu are rost să avem o atitudine serioasă. Nu s-a dorit nicio discuție serioasă, decizia a fost luată demult. Eu m-am convins azi că este luată linia pe o perioadă nedeterminată. Nici Maia Sandu nu știe care va fi data alegerilor, dar până atunci țara va fi condusă de Guvernul interimar Ciocoi, care nu dorește să guverneze. Noi nu știm câți oameni or să mai moară până când vom avea un guvern funcțional”, a menționat Slusari. 

Alexandru Slusari a declarat că Maia Sandu nu cunoaște când ar urma să aibă loc alegerile anticipate, deoarece încă nu a început vaccinarea în masă. Cert e că șeful statului își dorește dizolvarea Legislativului, a mai spus Slusari. Președintele fracțiunii susține că în această perioadă dificilă pentru țară e nevoie de un guvern care să gestioneze situația epidemică. 

”Noi rămânem pe poziția noastră consecventă. Nu se dorește să fie acum salvată țară, deciziile se iau reieșind din interesele politice, dar are de suferit țara, au de suferit cetățenii. Atât Dodon, cât și Maia Sandu se gândesc la interesul lor politice”, a declarat Alexandru Slusari. 

Primii la discuții cu președintele Maia Sandu au mers cei din platforma „PRO Moldova”. Adrian Candu a precizat că în prezent nu sunt motive de dizolvare a Parlamentului.

Maia Sandu a discutat cu deputații PRO MOLDOVA - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Ce a declarat „PRO Moldova” după consultările cu Maia Sandu

Următorii care s-au întâlnit cu Maia Sandu au fost cei din PDM. Liderul fracțiunii a declarat că PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămână în haos.

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat astăzi la consultări fracțiunile și grupurile parlamentare pentru a discuta subiectul dizolvării Parlamentului. Totuși, PSRM și grupul „Pentru Moldova” au declarat că nu vor merge astăzi la consultări și au cerut amânarea discuțiilor pentru o altă zi, având în vedere că participă la ședința Parlamentului unde se dezbat mai multe subiecte importante.

Totodată, în acest context, vineri, Parlamentul a adoptat o declarație prin care-și declară dezacordul în privința dizolvării Legislativului. Declarația a fost adoptată cu votul a 54 de deputați ai majorității parlamentare formate din socialiști și cei din Platforma „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul „ȘOR”.

Potrivit deputatului PSRM Vasile Bolea, respectiva declarație va fi adusă la cunoștința președintelui Maia Sandu și, totodată, aceasta va fi informată că formațiunile parlamentare sunt dispuse să poarte consultări pentru instalarea unui nou guvern.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0