Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MSMPS a demarat o anchetă privind cazurile de vaccinare cu plată împotriva COVID-19

© Sputnik / Sorokopud JuliaВакцинация против коронавируса
Вакцинация против коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a demarat o anchetă în contextul apariției unor informații că la centrele de vaccinarea din Edineț, Ungheni și Chișinău ar fi imunizate în locul medicilor, contra plată, persoane care nu sunt eligibile pentru prima etapă a vaccinării.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă cu privire la cazurile de vaccinare cu plată a unor persoane care nu fac parte din categoria prevăzută pentru prima etapă de imunizare.

”În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind procesul de vaccinare la nivel național, cu vaccinul Pfizer, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a demarat o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate”, este menționat într-un comunicat al instituției.

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Societate
Cu ce vaccin anume s-ar imuniza moldovenii – sondaj
MSMPS a instituit totodată o Comisie de evaluare, care va fi responsabilă de examinarea cazurilor de utilizare a vaccinului, conform etapelor de vaccinare incluse în Planul național de imunizare.

”Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează importanța respectării Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. În acest sens, au fost organizate instruiri atât pentru managerii instituțiilor medicale, cât și pentru personalul antrenat în procesul de vaccinare”, mai este precizat în comunicat.

Pe 2 martie, în Moldova a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Acest proces este împărțit în trei etape. În primul rând vaccinurile se administrează lucrătorilor medicali, în al doilea - persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, persoanelor cu boli cronice, angajaților instituțiilor de învățământ și angajaților structurilor de forță. La a treia etapă va fi vaccinată toată populația.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Societate
Profesorii din Chișinău ar putea fi vaccinați prioritar - detalii

Precizăm că în data de 11 martie Guvernul în exercițiu a alocat 60 de milioane de lei pentru procurarea serului împotriva noului coronavirus. Banii sunt preconizați pentru procurarea a peste 338 de mii de doze, ceea ce constituie circa 24,4% din necesarul de 1 386 115 doze.

Conform estimărilor efectuate de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru atingerea țintei de 70 la sută din populație vaccinată sunt necesare 4 851 403 doze. Luând în considerare că 1 386 115 doze (pentru 20% populație) vor fi obținute gratuit prin platforma COVAX, 2 079 173 doze (pentru 30% populație) vor fi procurate prin prin intermediul COVAX la preț preferențial, iar restul 1 386 115 doze (pentru 20% populație) trebuie procurate de către stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0