Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cu ce vaccin anume s-ar imuniza moldovenii – sondaj

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Aproximativ 42% dintre moldoveni n-au încredere în niciun vaccin anti-COVID, dar dintre cei care s-ar imuniza aproape o treime ar prefera „Sputnik V”, conform unui studiu sociologic.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Aproximativ 43% dintre moldoveni nu doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentate luni, 29 martie. 

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Dodon: Vaccinul "Sputnik-V" va ajunge în curând în Republica Moldova

S-ar imuniza cu prima ocazie 21% dintre participanții la sondaj, iar 34% au răspuns că preferă să aștepte, pentru a vedea eficiența vaccinului.

Aproape o treime dintre participanții la sondaj, 31%, au spus că au încredere în vaccinul rusesc anti-COVID – „Sputnik”. Alte 10% dintre persoanele intervievate au răspuns că au încredere în vaccinurile occidentale „Pfizer” și „AstrZeneca”.

Tocmai 42% au spus că n-au încredere în niciun vaccin, iar „încrederea în toate vaccinurile” și-au declarat-o 9%.

Sondajul a fost realizat de IMAS, în perioada 9-3 martie, în 95 de localități, cu ajutorul unor chestionare în limbile română și rusă, pe un eșantion de 1115 persoane și cu o marjă de eroare de +/-3%.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0