Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Profesorii din Chișinău ar putea fi vaccinați prioritar - detalii

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Profesorii din municipiul Chișinău ar putea fi vaccinați în scurt timp. Ion Ceban a anunțat că aceasta este prioritatea zero pentru municipalitate.

CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Profesorii din municipiul Chișinău, care se află în zona de risc privind infectarea cu noul coronavirus, ar putea fi vaccinați în mod prioritar. Precizarea a fost făcută de primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. 

„Cadrele didactice, reiterez, ar trebui să fie vaccinate în regim prioritar. Evident, la dorință. Nu putem și nici nu ne dorim să impunem pe cineva. Trebuie să facem tot posibilul ca cei care se află în zona de risc să fie vaccinați în regim prioritar”, a declarat Ion Ceban. 

Pașaportul de vaccinare UE - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Certificatul sanitar validat de cele 27 de state UE – FOTO

Primarul spune că dacă se dorește întoarcerea elevilor în bănci, altă soluție decât vaccinarea cadrelor didactice nu există. 

„Este o necesitate. În rând cu medicii trebuie să fie vaccinați și pedagogii. În perioada când copiii învață de la distanță, în regim online, putem schimba situația. Nu trebuie să pierdem timpul”, a mai spus primarul.

Ceban a menționat că a insistat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să asigure cu vaccin municipalitatea. Mai mult, primarul a precizat că se face o listă cu profesorii din instituțiile învățământ din municipiu care doresc să fie imunizați împotriva coronavirusului și că Primăria este gata să ofere acest serviciu. Ceban nu a oferit însă detalii cum și unde va avea loc procesul de vaccinare. Contactată de Sputnik Moldova, consilierul primarului Capitalei, Natalia Ixari, ne-a comunicat că nu poate oferi detalii în acest moment, dar ne-a asigurat că se lucrează intens în acest sens, iar în câteva zile ne va oferi detalii și informații concrete.  

Numărul bolnavilor de coronavirus din Chișinău este mare și a ajuns la aproape o sută de mii de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0