Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nesterovschi: „În Moldova ar putea să apară un nou guvern anticriză”

© Photo : Miroslav RotariАлександр Нестеровский
Александр Нестеровский - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
După ce deputații nu au aprobat candidatura lui Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru, intriga principală este modul în care se vor comporta noul președinte și majoritatea parlamentară. Alexandr Nesterovschi a analizat situația.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Joi, 25 martie, Parlamentul urma să examineze candidatura lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru, dar încercarea a eșuat din cauza lipsei unui cvorum - deputații nu vor mai reveni la problema discutării programului și componenței cabinetului sub conducerea liderului PAS.

Victor Pușcaș - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Ce ar putea urma după eșuarea învestirii Guvernului Grosu?

Reprezentanții majorității parlamentare și-au reiterat sprijinul pentru candidatul la funcția de prim-ministru Vladimir Golovatiuc și și-au anunțat dezacordul pentru dizolvarea organului legislativ suprem.

În ciuda faptului că președintele Republicii Moldova a anunțat vineri consultări cu fracțiunile parlamentare, situația din republică rămâne destul de complicată.

Unde vor duce politicienii țara și oamenii săi? Răspunsul la întrebare a fost oferit în studioul Sputnik Moldova de către deputatul din fracțiunea PSRM Alexandr Nesterovschi.

"Conform legii, Sandu trebuie să adune din nou fracțiunile care alcătuiesc majoritatea, să afle care este candidatura sa și să o nominalizeze. În acest moment aceasta este Vladimir Golovatiuc. Suntem gata să numim un guvern anticriză condus de el", a spus interlocutorul. 

Potrivit parlamentarului, aprobarea unui astfel de cabinet de miniștri va permite preluarea controlului asupra situației din țară, rezolvarea problemelor economice profunde și ameliorarea situației epidemiologice. 

Игорь Гросу - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Igor Grosu: Parlamentul poate fi dizolvat

Nesterovschi nu a exclus disponibilitatea Partidului Socialiștilor de a organiza alegeri anticipate, dar numai după ce situația din Moldova va fi luată sub control și stabilizată.

"Mă îndoiesc cu tărie că Maia Sandu va acționa conform legii. Încă trebuie să urmărim jocul lung dintre președinte și Curtea Constituțională", a adăugat deputatul.

Parlamentarul a numit „paradox” situația în care unii oameni, atunci când primesc scaunul râvnit, preferă să ocolească legislația națională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0