Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu: Parlamentul poate fi dizolvat

© Photo : Miroslav RotariИгорь Гросу
Игорь Гросу - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate insistă pe declanșarea alegerilor anticiăate și dizolvarea Parlamentului.

CHIȘINĂU, 26 mart- Sputnik. Partidul Acțiune și Solidaritate insistă pentru dizolvarea imediată a Parlamentului. Reprezentanții fracțiunii parlamentare PAS spun că sunt întrunite toate circumstanțele necesare pentru aceasta.

Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Slusari după discuțiile cu Sandu: Decizia a fost luată demult, consultările sunt „mimate”

Precizarea a fost făcut de către liderul interimar al PAS, Igor Grosu după consultările cu președintele țării, Maia Sandu. Grosu spune că nu s-a discutat despre o dată exactă pentru alegerile parlamentarea anticipate, dar că acestea ar trebui să aibă loc în perioada caldă a anului. Totodată, președintele interimar spune că prioritatea zero rămâne gestionarea situației pandemice. 

„Cert este că trebuie să aibă loc vara. Asta o recomandă și medicii. În perioada rece a anului specialiștii spun că virozele sezoniere ar duce la acutizarea situație, deaceea alegerile ar trebui să aibă loc vara. Asta din punct de vedere pandemic. Dar și din punct de vedere al campaniei electorae, deoarece vara permite să aibă loc anumite interacțiuni în spații deschise. Despre o dată exactă nu am discutat, dar trebuie să se țină cont de recomandările medicilor”, a declarat Igor Grosu. 

Grosu a mai spus că a observat astăzi încercări din partea formațiunilor politice de a face presiuni pe instituțiile statului și cheamă actorii politici, indiferent de viziunile și obțiunile politice să se abțină.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0