Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu au vrut să stea în carantină și au prezentat teste false la frontieră

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare la coronavirus
Testare la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
În doar două zile, 32 de persoane au încercat să traverseze frontiera de stat cu testele la COVID-19 falsificate. Oamenii legii au inițiat cercetări penale pe toate cazurile. 

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Societate
A vrut să nu stea în carantină și a falsificat testul COVID-19: Isprava unui moldovean
CHIȘINĂU 26 mart - Spuntik. Mai mulți moldoveni, dar și cetățeni români au prezentat la frontiera Republicii Moldova teste negative la noul coronavirus, care s-au dovedit a fi falsificate. În toate cazurile au fost inițiate cercetări penale pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Potrivit Poliției de Frontieră, joi, 25 martie, în punctul de trecere a frontierei Palanca, 16 pasageri ai unui autocar de pe cursa Republica Moldova - Federația Rusă dețineau asupra lor rezultatele testelor PCR COVID-19 negative, cu semne vădite de falsificare. În cadrul audierilor, pasagerii nu au putut explica clar cum au fost testați și s-au pierdut în declarații. 

Cu o oră mai târziu, în același punct de trecere, pe sensul de intrare în țară a fost identificat un cetățean moldovean a prezentat rezultatul testului contrafăcut. Acesta a vrut să fie scutit de a sta în autoizolare. 

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Societate
Statut „suspendat” pentru tenderul de procurare a vaccinurilor anti-COVID
Vineri, 26 martie, în punctul de trecere a frontierei Tudora la alți patru cetățeni moldoveni s-au depistat teste falsificate. Și la vama Leușeni au fost identificate persoane ce au încercat să se eschiveze de la autoizolare, prezentând rezultatele false ale testelor la COVID-19. Totodată, și în punctul de trecere a frontierei Sculeni, o familie din România (soț și soție) a încercat astăzi să intre în Republica Moldova prezentând testele falsificate. 

Potrivit oamenilor legii, rezultatele testelor au fost ridicate și transmise pentru expertiza tehnico-juridică. Pe numele persoanelor au fost inițiate cauze penale, iar cei care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova au fost plasați în autoizolare pentru 14 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0