Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Statut „suspendat” pentru tenderul de procurare a vaccinurilor anti-COVID

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tenderul pentru achiziționarea vaccinurilor anti-COVID se află acum „în statut suspendat”, „pentru a permite autorității contractante să răspundă la clarificări”. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelingit.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. În cazul tenderului pentru achiziționarea vaccinului împotriva COVID-19, necesar în cadrul planului național de imunizare anti-COVID, a fost prelungit termenul limită pentru depunerea ofertelor, a informat vineri, 26 martie, Centrul pentru Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS).

Aplicație stop covid în smartphone - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Societate
Ghid pentru cei cu simptome de infectare cu COVID-19: Detalii

Prelungirea a fost necesară „din cauza clarificărilor parvenite pe platforma SIA RSAP M-Tender”, a precizat  instituția.

„Platforma menționată în mod automat transferă procedura în statut suspendat, pentru a permite autorității contractante să răspundă la clarificări”, a anunțat CAPCS.

Procedura de achiziție publică va fi reluată imediat după clarificări, potrivit CAPCS.

Anterior, autoritățile au anunțat o licitație pentru achiziționarea a 400 de mii de doze de vaccin pentru utilizarea în Programul național de imunizare împotriva COVID-19, suma totală a achiziției fiind mai mare de 60 de milioane de lei.

Decizia de alocare a fondurilor a fost luată de Guvern, acestea fiind destinate achiziționării a 338.600 de doze de vaccin (prețul aproximativ pentru fiecare doză este de 10 USD). Această cantitate va acoperi aproximativ 24,4% din cele 1.386.115 de doze necesare.

Briefing de presă al deputatei Ruxanda Glavan - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Ruxanda Glavan: Trăim cele mai negre zile de la începutul pandemiei

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății în seara de 25 martie, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 era de 30.722. În ultimele 24 de ore se vaccinaseră 3.277 de persoane.

Autoritățile medicale au precizat că în prezent sunt disponibile vreo 50 de mii de vaccinuri, iar până la sfârșitul lunii martie urmează să mai sosească aproximativ 100 de mii de doze.

Pe 25 martie, Ministerul Sănătății a raportat 2132 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 41 de decese din cauza virusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0