Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A vrut să nu stea în carantină și a falsificat testul COVID-19: Isprava unui moldovean

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
A încercat să tragă pe sfoară polițiștii de frontieră, dar acum este cercetat penal. Un bărbat a prezentat testul la COVID-19 fals în speranța că nu va fi obligat să stea în autoizolare la intrarea în Republica Moldova. 

CHIȘINĂU 23 mart - Sputnik. Luni, la punctul de trecere a frontierei Criva, un bărbat de 30 de ani din Ungheni a prezentat polițiștilor de frontieră un test la COVID-19 fals, dar a fost deconspirat.

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Societate
Noi reguli la intrarea în Moldova – Ce trebuie să știi

Oamenilor legii li s-a părut suspect faptul că bărbatul a ieșit din Republica Moldova pe data de 21 martie, pe când testul era efectuat la Lvov (Ucraina) pe data de 20 martie. Astfel, au început să verifice minuțios veridicitatea testului prezentat, ca în rezultat să se dovedească că este falsificat. 

În cadrul audierilor, bărbatul a recunoscut că a perfectat testul pentru a nu fi plasat în autoizolare, iar pentru acest serviciu a achitat 200 de euro. 

Potrivit Poliției de Frontieră, testul a fost ridicat și transmis la expertiza tehnico-juridică, iar bărbatul riscă pedeapsă penală pentru cele săvârșite.

Amintim că din 23 martie și până pe 18 aprilie, la intrarea în Republica Moldova este obligatorie prezentarea rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. Astfel, toți cei care vor dori să intre în țară vor trebuie să prezinte testul în română, engleză, franceză sau rusă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0