Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

China va dona Moldovei „un lot impunător” de vaccin anti-COVID - oficial

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii MoldovaPremierul interimar, Aureliu Ciocoi, cu ambasadorul Zhang Yinghong
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, cu ambasadorul Zhang Yinghong - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
Guvernul Chinei va dona Republiicii Moldova un lot de vaccinuri împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de ambasadorul chinez, la o întrevedere cu premierul interimar și ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Ambasadorul Chinei, Zhang Yinghong, l-a anunțat pe premierul interimar, Aureliu Ciocoi, că Guvernul chinez va dona Republicii Moldova „un lot impunător de doze de vaccin anti-COVID”. 

Briefing de presă al deputatei Ruxanda Glavan - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Ruxanda Glavan: Trăim cele mai negre zile de la începutul pandemiei

Oficialii au avut vineri, 26 martie, o întrevedere, la care au discutat despre situația epidemică actuală din țara noastră, dar și la nivel global, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe (MAEIE).

Una dintre cele mai eficiente metode este imunizarea populației, au constatat interlocutorii.

„Ambasadorul Chinei în Republica Moldova a vorbit despre experiența țării sale în toată această perioadă de pandemie, dar și despre măsurile întreprinse în domeniul combaterii și limitării răspândirii virusului SARS-Cov-2. În acest sens, intensificarea procesului de vaccinare a cetățenilor având un rol important”, a mai informat MAEIE.  

Aureliu Ciocoi a apreciat „buna cooperare moldo-chineză în toate domeniile de interes comun și a exprimat recunoștință pentru asistența și suportul major oferit în permanență de poporul chinez pentru cetățenii Republicii Moldova, mai ales în ultimul an”. 

Ascensor   - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Societate
Ascensoarele, pericolul imens de infectare cu COVID-19: Ce propun autoritățile

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, în seara de 25 martie, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 era de 30.722. În ultimele 24 de ore se vaccinaseră 3.277 de persoane.

Autoritățile medicale au precizat că în prezent sunt disponibile vreo 50 de mii de vaccinuri, iar până la sfârșitul lunii martie urmează să mai sosească aproximativ 100 de mii de doze.

Pe 25 martie, Ministerul Sănătății a raportat 2132 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 41 de decese din cauza virusului.
De la începutul pandemiei, peste 222 de mii de persoane s-au contaminat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0