Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ruxanda Glavan: Trăim cele mai negre zile de la începutul pandemiei

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaBriefing de presă al deputatei Ruxanda Glavan
Briefing de presă al deputatei Ruxanda Glavan - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
Deputatul Platformei parlamentare „Pentru Moldova” Ruxanda Glavan, care a fost ministru al Sănătății, a vorbit la un briefing despre necesitatea îmbunătățirii campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” cer autorităților să lanseze imediat programările online pentru toți doritorii. Declarația a fost făcută la un briefing, vineri, 26 martie, de deputatul Ruxanda Glavan.  

Aplicație stop covid în smartphone - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Societate
Ghid pentru cei cu simptome de infectare cu COVID-19: Detalii

„Statisticile actuale sunt mai mult decât îngrijorătoare. Noi trăim cele mai grele și mai negre zile de la începutul pandemiei”, a apreciat Ruxanda Glavan.

„Dacă ar fi să extrapolăm datele statistice la dimensiunile țărilor vecine, am vedea clar că Republica Moldova se află într-o criză sanitară profundă”, a adăugat ea.

Ruxanda Glavan a accentuat că „vaccinarea decurge lent”.  

„Eu vă îndemn pe toți să vă vaccinați”, a mai spus deputatul.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății în seara de 25 martie, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 era de 30.722. În ultimele 24 de ore se vaccinaseră 3.277 de persoane.

Autoritățile medicale au precizat că în prezent sunt disponibile vreo 50 de mii de vaccinuri, iar până la sfârșitul lunii martie urmează să mai sosească aproximativ 100 de mii de doze.

Pe 25 martie, Ministerul Sănătății a raportat 2132 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 41 de decese din cauza virusului.

De la începutul pandemiei, peste 222 de mii de persoane s-au contaminat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0