Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Socialiștii nu vor vota pentru Guvernul Grosu

© Photo : Miroslav RotariБрифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона
Брифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Fracțiunea parlamentară a socialiștilor nu va susține candidatul desemnat la funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Deputații socialiști nu vor vota pentru candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, și echipa acestuia. Decizia a fost anunțată de liderul PSRM după întrunirea din această dimineață a Comitetului Executiv Politic și ședința fracțiunii. PSRM susține în continuare candidatul său la funcția de premier, Vladimir Golovatiuc. 

Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Expert: Ce urmează dacă Guvernul Grosu nu va fi învestit?

„Socialiștii nu vor vota pentru candidatul Igor Grosu, pentru că PSRM și majoritatea parlamentară are deja înaintat un candidat real și competent, Vladimir Golovatiuc, nu unul fake, ca cel al Maiei Sandu. Dl Golovatiuc este candidatul care întrunește toate condițiile politice și constituționale pentru a fi votat. El nu poate fi dat la o parte prin șantaj, nici intern și nici extern. Golovatiuc este un candidat veritabil, gata să-și asume împreună cu echipa sa toată răspunderea pentru a scoate țara din criză ”, a declarat Dodon. 

Un alt motiv pe care îl invocă socialiștii și care stă la baza deciziei de a nu susține echipa de miniștri și programul de guvernare a lui Igor Grosu ar fi faptul că, în cazul în care Guvernul va fi votat, Igor Grosu va demisiona la scurt timp. 

„Care este rostul să votăm pentru Guvernul Grosu, dacă el va demisiona la scurt timp de la învestire sub diferite pretexte, pentru a declanșa alegeri anticipate. Candidații de astăzi nu vor să fie votați. Iar dacă accidental vor fi votați, aceștia nu vor face nimic. Vor căuta soluții pentru a declanșa anticipate cât mai curând”, a mai spus Igor Dodon. 

Dodon mai afirmă că socialiștii nu vor vota pentru o echipă care a anunțat că imediat ce va ajunge la guvernare, va institui lockdown, dar și pentru că un vot pentru Grosu ar însemna iresponsabilitate și dispreț față de cetățeni. 

Parlament  - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Politică
Acordarea votului de încredere Guvernului Grosu, la latitudinea Parlamentului

„Tot ce vrem este un Guvern pentru o perioadă scurtă, care să scoată țara din criză, iar mai apoi să mergem la anticipate. Să lăsăm cetățenii să decidă cine a fost responsabil și cine nu. Igor Grosu nu poate fi votat pe motiv că el a fost funcționarul din Guvernul Filat care, împreună cu Maia Sandu, a închis sute de școli”, a mai spus Dodon. 

Potrivit lui, ceea ce se va întâmpla astăzi în Parlament nu este o încercare de a învesti un nou Guvern, dar o nouă simulare pentru a fenta Constituția Republicii Moldova. La fel, Dodon este de părere că și Grosu va obține zero voturi din partea deputaților. De precizat, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, va prezenta echipa de guvernare și echipa de miniștri propusă. Comisia Juridică a Parlamentului a decis să lase la latitudinea Parlamentului decizia de acordare a votului de încredere Guvernului Grosu. Recomandarea a fost luată în cadrul ședinței la care a participat însuși premierul desemnat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0