Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acordarea votului de încredere Guvernului Grosu, la latitudinea Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariParlament
Parlament  - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Juridică a Parlamentului a decis să lase la latitudinea Parlamentului decizia de acordare a votului de încredere Guvernului Grosu. Recomandarea a fost luată în cadrul ședinței la care a participat însuși premierul desemnat.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Legislativului a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului. Raportul nu a întrunit numărul suficient de voturi, iar aprobarea proiectului rămâne la latitudinea plenului Parlamentului.

Joi, 25 martie, Parlamentul ar urma să examineze programul și echipa candidatului desemnat la funcția de premier Igor Grosu. Ulterior, deputații vor vota pentru sau contra guvernului Grosu.

Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Oficial: Igor Grosu a publicat componența echipei guvernamentale
Precizăm că marți, 23 martie, Igor Grosu a publicat lista miniștrilor pe care-i propune în viitorul guvern. El a informat Secretariatul Parlamentului că dorește să-și prezinte în fața deputaților echipa guvernamentală și să solicite votul de încredere. Conform listei prezentate, cabinetul de miniștri propus de Igor Grosu nu diferă cu mult de cel propus de Natalia Gavrilița. Una din diferențe este faptul că în locul Rozalinei Albu, care anterior a fost propusă de Gavrilița în funcția de ministru al Finanțelor, este propus fostul candidat înaintat de Maia Sandu la funcția de premier, Natalia Gavrilița. Iar cea de-a doua diferență este candidatura lui Vladimir Bolea la funcția de ministru al Agriculturii, în locul vinificatorului Ion Luca. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0