Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Rusia a început producerea vaccinului "CoviVac"

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaЛиния розлива инъекционных препаратов шприц-доза вакцины "ЭпиВакКорона"
Линия розлива инъекционных препаратов шприц-доза вакцины ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Înregistrarea vaccinului "CoviVac" a avut loc în februarie, iar până la sfârșitul anului este planificată producerea a cel puțin zece milioane de doze.

CHIȘINĂU, 25 mar – Sputnik. Centrul Ciumakov a început, în mod oficial, producerea vaccinului "CoviVac", a informat serviciul de presă al Ministerului Educației și al Științei.

Ambalarea primului lot de fiole a fost lansată de către șeful instituției, Valerii Falkov. Preparatul este produs sub forma de suspensie pentru administrare intramusculară.

"Astfel, cel de-al treilea vaccin rusesc intră în circulație civilă și în zilele următoare va apărea în regiuni", se spune în comunicat.

Prețul maxim de vânzare este de 4330 de ruble pentru zece fiole.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Prin ce este periculos vaccinul AstraZeneca - specialist

Centrul Ciumakov apreciază înalt nivelul anticorpilor dezvoltat la voluntari și în toamnă planifică să depună documentele la OMS pentru recalificare.

"CoviVac" este un așa-numit vaccin pe bază de virus gripal (virion întreg). Se bazează pe virusul SARS-COV-2, care a fost prelucrat în așa mod încât și-a pierdut proprietățile infecțioase, dar în același timp și-a păstrat capacitatea de a provoca un răspuns imun.

Astfel de preparate conțin întreaga gamă de proteine ​​a fragmentului de virus și, drept urmare, răspunsul imun se așteaptă să fie cel mai complet. Anterior s-a cominicat că "CoviVac" se bazează pe o tulpină, luată de la unul dintre pacienții spitalului moscovit ”Kommunarka”.

Înregistrarea vaccinului "CoviVac" a avut loc în februarie, iar până la sfârșitul anului este planificată producerea a cel puțin zece milioane de doze.

Президент РФ В. Путин провел встречу с учащимися ВУЗов по случаю Дня российского студенчества - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Rusia
Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Dezvoltatorii vaccinului "CoviVac" au fost premiați

Ministrul Științei și al Învățământului Superior al Federației Ruse, Valerii Falkov, le-a înmânat premii din partea instituției angajaților Centrului Ciumakov care au participat la dezvoltarea și la producerea celui de-al treilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului "CoviVac".

Medic: De ce crește numărul infectărilor cu COVID-19 și care este rostul vaccinului>>>

Ceremonia a avut loc joi la Centrul Ciumakov și a fost organizată în ajunul lansării oficiale în producție al vaccinului "CoviVac".

"Mă simt foarte onorat să înmânez astăzi premii unei mari părți a colectivului Centrului Ciumakov și să îi felicit cu un rezultat minunat. Și aș vrea să vă spun la toți un sincer  mulțumesc. Vă mulțumesc pentru munca dumneavoastră plină de abnegație și bine coordonată", a spus Falkov.

El a menționat că o parte din angajații Centrului Ciumakov va fi propusă  de asemenea pentru conferirea distincțiilor de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0