Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prin ce este periculos vaccinul AstraZeneca - specialist

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Directorul Centrului ”Gamalei”, Aleksandr Ghințburg, a emis o presupunere în ceea ce privește cauzele efectelor secundare care apar în urma vaccinării.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Datele privind siguranța vaccinului AstraZeneca sunt până în prezent contradictorii, nu s-a stabilit exact dacă poate să provoace tromboză. Directorul Centrului ”Gamalei”, Aleksandr Ghințburg, a vorbit despre această chestiune la radioul Sputnik.

"Răspunsul exact la această întrebare va fi dat de experții care evaluează acum în Uniunea Europeană cazurile asociate, conform tuturor aparențelor, cu trombozele formate la un șir de persoane care au fost vaccinate cu acest preparat, încearcă să dovedească o posibilă legătură între aceste două fenomene", a spus expertul.

Medicul a sugerat care ar putea fi cauza efectelor secundare periculoase.

Шприц на фоне логотипа AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Europa se răzbună pe AstraZeneca

"Dacă va fi stabilită o astfel de legătură, atunci posibila mea explicație ar fi că nu preparatul în sine este de vină pentru acest fenomen, ci gradul său de purificare. El poate fi diferit – în două sau trei etape. Poate că în aceste cazuri nu a folosit utilizat un grad adecvat de purificare și unele produse care ar fi putut rămâne în preparatul final ar putea contribui la agregarea trombocitelor la unii pacienți ", a menționat Gunzburg.

Moldova nu va suspenda deocamdată vaccinarea cu AstraZeneca>>>

Însă aceasta nu este decât o ipoteză, verdictul final privind siguranța vaccinului AstraZeneca va fi dat de experți europeni.

"Aceasta este presupunerea mea, nu o concluzie; o concluzie, după cum înțelegeți, eu nu pot să fac, deoarece nu am niciun fel de date inițiale primare", a conchis medicul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0