Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldoveancă, premiată în Rusia: Ce spune despre cultura rusă

© Sputnik / Miroslav RotariEugenia Ursu
Eugenia Ursu - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației Moldova și Minoritățile Sale, Eugenia Ursu, a vorbit despre rolul culturii ruse în comunicarea cu reprezentanții de artă ai acestui popor prin prisma experienței proprii.
Moldoveancă, premiată în Rusia: Ce spune despre cultura rusă

În fiecare an, Eugenia Ursu desfășoară concursuri culturale care promovează minoritățile etnice precum rușii, ucrainenii, bulgarii, romii, armenii, polonezii și evreii ce locuiesc în țara noastră. Pe lângă organziarea acestor deosebite evenimente, Eugenia Ursu participă la concursuri internaționale, promovând tinerile talente din Republica Moldova.

День вина в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Foto: Încă un element din viața moldovenilor va intra în istoria omenirii
Unul dintre cele mai remarcabile concursuri este cel din Republica Adîgheia din Federația Rusă. De mai bine de 20 de ani, Eugenia Rusu colaborează cu oamenii de cultură din Rusa, iar tinerii din țara noastră obțin premii importante la renumitul festival "Stelele Republicii Adîgheia".

"Suntem nespus de bucuroși că an de an avem frumoasa ocazie să participăm la acest minunat festival din Rusia. Tinerii noștri cuceresc inimile publicului. Mai mulți ani interpreta Ana Cernicova ne-a dus faima la acest concurs, devenind una dintre favoritele juriului", a declarat pentru Sputnik Eugenia Ursu.

Mai mult, Eugenia Ursu a primit în anul 2014 Ordinul de lucrător emerit în cultură a Republicii Adîgheia, astfel devenind Maestru în Artă a Republicii Adîgheia.

"Am fost onorată să primesc acest titlu oferit de la Ministrul Culturii, fapt ce mă motivează să mucnesc și să promovez în continuare tinerele talente. Cultura rusă unește mai multe naționalități" a conchis Eugenia Ursu.

De menționat că în data de 25 martie este marcată Ziua Culturii Ruse. Cu acest prilej, sunt organizate diverse evenimente culturale, iar oamenii din domeniu sunt decernați cu premii importante.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0