Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Un nou candidat la funcția de prim-ministru? Scenarii posibile

© Sputnik / Mihai CarausIon Tăbârță
Ion Tăbârță - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
De cine va fi susținut în plen Guvernul Grosu și care sunt șansele ca în urma eșuării învestirii acestui Executiv să fie înaintat un alt candidat pentru funcția de prim-ministru?
Un nou candidat la funcția de prim-ministru? Scenarii posibile

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, expertul Ion Tăbârță a opinat că, în urma mesajelor publice oferite de către partidele politice, cel mai probabil că pentru învestirea Guvernului Grosu vor vota trei partide: Partidul Democrat, Pro Moldova și PAS.

"PD și Pro Moldova iau lua în calcul această posibilitate, dar urmează să analizeze echipa și programul de guvernare. Și Partidul PAS va susține Guvernul Grosu", a declarat Ion Tăbârță.

Potrivit expertului, deocamdată nu se cunoaște care este poziția exactă a Platformei DA și Partidului ȘOR, ținând cont de ultimele evenimente politice. Cert este că Partidul Socialiștilor nu va oferi vot de încredere Guvernului Grosu.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Anticipate sau un nou guvern - cum vor proceda socialiștii după hotărârea CCM
"Posibil să mai existe o nouă tentativă de învestire a unui cabinet de miniștri după un eventual vot de nesusținere a lui Igor Grosu. Curtea Constituțională a spus că, în caz dacă nu va trece în Parlament candidatura înaintată de șeful statului, urmează să aibă loc consultări cu fracțiunile parlamentare și, eventual, majoritatea parlamentară ar putea veni cu candidatul său. PSRM trebuie să ia în calcul că, deși șeful statului va avea aceste consultări, nu este obligat să desemneze un nou candidat și se poate adresa la CC cu solicitarea de a dizolva Parlamentul", a conchis Tăbârță.

Amintim că luni Curtea Constituțională a decis asupra constituționalității decretului de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Astfel, decretul de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de premier este constituțional. Decizia a fost pronunțată de președintele Curții Constituționale, după ce magistrații au examinat în fond sesizarea socialiștilor privind controlul constituționalității decretului președintelui Maia Sandu prin care l-a desemnat pe Grosu la funcția de premier.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0