Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fadei Nagacevshi a comentat propunerile lui Igor Grosu pentru Justiție

© Sputnik / Rodion ProcaФадей Нагачевский
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevshi, a comentat programul de guvernare al candidatului la funcția de premier Igor Grosu. În opinia sa, „acțiunile propuse, cel puțin pe domeniul justiției, sunt la 80% populiste”.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Nici teoretic și nici chiar în șase luni de guvernare nu pot fi realizate propunerile pe domeniul Justiției din programul de guvernare propus de Igor Grosu – de această părere este ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevshi.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Politică
Iată când își va prezenta Igor Grosu echipa guvernamentală în Parlament

„Practic, toate propunerile nici teoretic nu pot fi implementate chiar în 6 luni de guvernare. De altfel, chiar în Programul propus spre examinare Parlamentului este indicat că acțiunile propuse sunt pe termen mediu, adică cel puțin până în anul 2023”, a comentat Fadei Nagacevschi pe Facebook.

„În asemenea caz, apare întrebarea legitimă cu privire la sinceritatea sloganului „Alegeri anticipate””, a adăugat ministrul.

Fadei Nagacevschi a menționat că, în opinia sa, „programul este întocmit pentru a fenta Constituția și a bloca formarea Guvernului”.

Ministrul interimar al Justiției aduce o serie de argumente în sprijinul afirmației sale: „Faptul că, în speță, este vorba de o fentare a Constituției se confirmă prin: 

Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Politică
Cum vrea Igor Grosu să salveze țara: Va cere instituirea stării de urgență

a)      acțiunile anterioare ale Președintelui și PAS;

b)      declarațiile de ieri ale domnului Igor Grosu privind neconsultarea unor formațiuni din Parlament pentru a obține suport la învestirea  Guvernului;

c)       declarațiile privind desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate în vară;

d)      declarațiile domnului Igor Grosu că vor utiliza instrumentul angajării răspunderii de către Guvern, evident pentru a provoca confruntare cu Parlamentul. Este similar cu ceea ce a făcut Guvernul Sandu pentru a provoca demisia Guvernului când și-a asumat răspunderea pe unele modificări ale Legii cu privire la procuratură pentru a-și numi Procurorul General  politic;

e)   acțiunile propuse, cel puțin pe domeniul justiției sunt la 80% populiste”.

Fadei Nagacevschi adaugă că, „spre regret, din cauza acestor jocuri politice statul slăbește și suferă cetățenii” și „în plină pandemie cineva se joacă de-a țara de dragul ratingului. Trist...”.

Joi, 25 martie, Parlamentul ar urma să examineze programul și echipa candidatului desemnat la funcția de premier Igor Grosu.

„Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a anunțat astăzi Igor Grosu pe o rețea de socializare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0